Uhliarov syn (Uhlířův syn, 1974)

Michal Príbus. Pohádka. Rozhlasová úprava a dramaturgie Emília Drugová. Hudba Igor Bázlik, Miroslav Nemec. Mistryně zvuku Zuzana Kubíková, Mária Vrancová. Režie Eva Galandová.

Osoby a obsazení: Ján (Ľubo Roman), otec (Július Pántik), matka (Viera Bálinthová), pán (Gustáv Legéň), myška (Erika Bauerová), princezna (Eva Kvietiková), hlas (Vladimír Minarovič), hostinský (Michal Slivka), kapitán (Jaroslav Ďuríček), král (Martin Gregor), sluha (František Obžera).

Natočeno 1974 (35 min.).

Pozn.:  Bol raz jeden uhliar (Július Pántik) a ten mal dvoch synov. Juraja a Jána. Juraj bol šikovný furman a obchodník s uhlím. Ján rúbal drevo a pálil uhlie. Rozhorčuje sa tento Ján (Ľubo Roman), že jeho brat má viac peňazí a krajšie šaty, že ho otec uprednostňuje. I vyberie sa do sveta dokázať, že aj on za čosi stojí. Najprv však utŕžené peniaze prehajdáka. A keď sa klamstvom do služby dostane, nevie, že nenatrafil na obyčajného pána, ale na niekoho, kto mu môže byť kúzelným pomocníkom. Alebo, ak sa sám nebude snažiť, bude tento pomocník v skutočnosti tým, kto ho z klamstva usvedčí a k pravde privedie… A nebude to len jeden kúzelný pomocník, koho Ján na svojej ceste postretne. Čudesných bytostí sa mu do cesty pripletie viac.  (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)