5:59 – Nesnadný život Bartošovy digitalizace (2024)

Připravila Barbora Sochorová. Editor a koeditor Matěj Válek, Dominika Kubištová. Sound design Ursula Sereghy. Hudba Martin Hůla. Zdroje audioukázek: Česká televize – Reportéři ČT, ČT24, CNN Prima NEWS, Český rozhlas Radiožurnál, Vláda České republiky (vlada.gov.cz).

Hovoří reportér Seznam Zpráv Jan Novák a reportérka České televize Zuzana Černá.

Natočeno 2024. Webová premiéra 27. 9. 2024 (Seznam Zprávy, 5:59 h.; 35 min.).

Lit.: Sochorová, Barbora: Autoři „zdrcující“ analýzy? I u nich digitalizace vázne, říká reportérka. In web Seznam Zprávy, 27. 9. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Oficiální důvod odvolání pirátského ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše a třeskuté politické téma. To je momentálně digitalizace stavebního řízení. Snaha o modernizaci důležitého systému státní správy postupně nabrala nečekaný rozměr. Přinášíme náhled na minulost i současnost projektu, který rezonuje. (…)

Digitalizace stavebního řízení se stala zřejmě nejdiskutovanějším projektem státu poslední doby. Právě s odkazem na její potíže premiér a šéf ODS Petr Fiala podal návrh na odvolání ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše. Pirátská strana si však vládní konec svého dosluhujícího šéfa nenechala líbit a pětikoaliční kabinet opouští jako celek.

Výsledkem je roztržka, kdy se dosavadní partneři přou o to, jestli jsou problémy digitalizace skutečně tak velké, nebo jestli nebyly jen zástěrkou pro Bartošovo vypovězení z vlády. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)