Bella Italia. Vzpomínky na Itálii 1/10 (2007)

Nonna Auská. Četba na pokračování. Cestopisné postřehy české lékařky a spisovatelky Nonny Auské líčí období, kdy se autorka přestěhovala z USA do Itálie, aby v této obdivované a milované zemi strávila část svého důchodového věku. Připravila Petra Kunová. Režie Miroslav Buriánek.

Čte Jana Kubátová.

Připravila Plzeň. Premiéra 10. 6. 2007 (30min.). Repríza 27. 6. – 4. 7. 2016 (ČRo Plus, 23:00 h.) v cyklu Radiokniha.

Pozn.: Čteme si (…) z cestopisných vzpomínek české lékařky a spisovatelky Nonny Auské. Popisuje období, kdy se přestěhovala ze Spojenýách států do Itálie. V této obdivované zemi chtěla s manželem strávila část svého důchodového věku. Realita, která je v zemi čekala byla ale většinou jiná, než si představovali lidé zhýčkaní pobytem v Americe. Nonna Auská ale popisuje také přírodní a kulturní bohatství Toskánska, kde ve městě Prato žila se svým manželem několik let. A právě Prato si také dnes společně s autorkou prohlédneme.

Pozn. 2: Poprvé se dnes začteme do vyprávění manželského páru v důchodovém věku o stěhování do Itálie tedy „kolébky evropské kultury“. Kniha „Bella Italia. Vzpomínky na Itálii“ Nonny Auské líčí realitu, která je v této zemi čekala a která byla většinou jiná, než představa lidí zhýčkaných pobytem v Americe. Hlavní hrdinové popisují Prato, Florencii a další města v Toskánsku. Jejich historii, svaté, legendy i památky, romantiku krajiny i svérázné zvyky a jídlo. Překvapení, která je čekala na každém kroku, líčí s humorem až do doby, kdy tuto zemi, které se právem říká La Bella Italia, opustili a za místo svého nového bydliště si vybrali lázeňské město rakouský Klagenfurt.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)