Detskými ušami 1/5 (Dětskýma ušima, 2017)

Četba na pokračování. Redakce Jozef Palaščák. Zvuk Michal Ballasch (1-2, 4), Peter Krajčovič (3, 5). Hudební dramaturgie Pavel Uher (1), Milan Rendoš (2), Alexander Berta (3-5). Režie Pavel Uher (1), Mária Jarkovská (2), Hana Makovická (3), Lucia Benčová (4), Júlia Rázusová (5).

Účinkují Miroslav Kolbašský (1), Peter Himič (2), Juraj Zetyák (3), Alena Ďuránová (4), Lukáš Maťufka

Připravil Slovenský rozhlas Košice v roce 2017 (5 x 30 min.). Premiéra 17.-21. 7. 2017 v cyklu Čítanie na pokračovanie pre deti (SRo 3 Rádio Devín, 10:00-10:30)

Díly: 1. Pavel Uher: Magnetová hora, 2. Jozef Kolarčík Fintický: Zazračni dzvonček, 3. Daniel Pastirčák: Rozprávka o lietajúcej Alžbetke, 4. Helena Himičová Veselá: Martin, ten má všetkých rád, 5. Tom Rasty: Pampália.

Pozn.: Spektrum štýlov, ktorými sa dá písať pre deti. To predstavujú úryvky z kníh slovenských autorov (nielen) detskej literatúry. Pavel Uher a jeho kniha Magnetová hora, Zazračni dzvonček Jozefa Kolarčíka Fintického – rozprávka z rovnomennej knihy v šarišskom dialekte, ktorá má naozaj špecifický pôvab, Rozprávka o lietajúcej Alžbetke Daniela Pastirčáka, kniha našej bývalej kolegyne Heleny Veselej Himičovej Martin, ten má všetkých rád a nakoniec rozprávková kniha Toma Rastyho Pampália. Rôznorodosť projektu podčiarkuje aj fakt, že každý z dielov režíruje iný režisér a interpretuje iný interpret. Každý detský aj dospelý poslucháč si nájde čosi, č ho zaujme, nech už je jeho vkus akýkoľvek.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)