Hlavně o mamince 1/7 (2020)

Arnošt Goldflam: Hlavně o mamince...Arnošt Goldflam. Četba z připravované povídkové knihy. Zvukový mistr Michal Palát. Dramaturgie Alena Blažejovská.

Čte autor.

Nastudovalo Brno v roce 2020. Premiéra 22. 2., 29. 2., 7. 3. a 14. 3., 30. 5., 6. 6. a 13. 6. 2020 v rámci pořadu Zelný rynk (ČRo Brno, 17:00 h.).

Vydal Radioservis, září 2020 (MP3).

Pozn.: Po čtyřech částech se Zelný rynk přestal vysílat „z důvodu mimořádné situace“ (koronavirová krize). Obnovení pořadu nastalo 30. 5. 2020.

Obsah: 1. Doma – 2. Pohoda. Válka – 3. Příbuzný – 4. Škola. Zase jedna maminčina příhoda – 5. Jednou – 6. Maminka by možná byla smutná – 7. Maminčin konec.

Lit.: Blažejovská, Alena: Hlavně o mamince tentokrát vypráví Arnošt Goldflam. In web ČRo Brno, 5. únor 2021 (článek). – Cit.: Poslechněte si autorské čtení z povídkového cyklu, který vydalo brněnské nakladatelství Větrné mlýny.

Dramatik a spisovatel, režisér a herec Arnošt Goldflam letos v září vstoupí mezi pětasedmdesátníky. Ale co se stalo už nyní, je, že v brněnském nakladatelství Větrné mlýny vydal novou sbírku svých povídek, nazvanou Hlavně o mamince. Kniha vyšla s ilustracemi jeho manželky Petry Štětinové Goldflamové.

Po knižně vydaných povídkách o „tatovi“, jak svému otci vždycky říkal, tedy nakonec napsal i knížku, která je – jak název prozrazuje – hlavně o mamince.

„S maminkou jsem se nikdy nepřel, ta stála za mnou. Moje žena Petra mi vždycky říkala, proč taky nenapíšu něco o mamince. Jenže já jsem si myslel, že nemám, o čem bych psal, poněvadž zemřela brzo, ještě jsem ani neměl po maturitě. Ale jak šel čas, chyběla mi maminka pořád stejně a pořád se mi vynořovaly nějaké vzpomínky a nedaly se zaplašit,“ uvádí autor.

Český rozhlas Brno je v tomto napřed, protože výběr z daného povídkového cyklu Arnošt Goldflam v rozhlase načetl už v loňském roce a magazín Zelný rynk jej odvysílal formou sedmidílné četby na pokračování. Proto si teď, kdy vychází i knižně, můžete poslechnout ukázku v autorském čtení v režii Lukáše Kopeckého.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)