Sněžím 1/10 (2020)

Radek Kedroň. Četba na pokračování. Ze své knihy vybral a četbu připravil Radek Kedroň. Dramaturgie Alena Blažejovská. Režie Radim Nejedlý.

Čte Borek Kapitančik.

Natočeno 2020. Premiéra 8. – 17. 11. 2020 (ČRo Plus, 23:33 h.) v cyklu Radiokniha. Repríza 1. dílu 22. 4. 2024 (ČRo Plus, 23:33 h.) v cyklu Radiokniha.

Obsah: 1. Šlachtovy tanky (24:54) – 2. Had křížený se sviní (27:25) – 3. Vorvaň a zubatý Mára (27:20) -  4. První trip (28:05) – 5. Kdo sněží a kdo panikaří (26:18) -  6. Policejní alibi (26:02) – 7. Medusa z Pankráce (26:20) – 8. Gestapácké historky – 9. Kufr na útěku (27:33)- 10. Mokrým hadrem přes ústa (25:53).

Pozn.:  V březnu 2012 zachytí policejní odposlechy v hotelu Ventana autentickou paniku, která zavládla i v dříve hájených kruzích. Lobbista Ivo Rittig se obává, že protikorupční tažení smete i jej. Navíc když v Nemocnici Na Homolce skončil jeho chráněnec Vladimír Dbalý: „V momentě, kdy se vožere, tak nevíme, co a komu vybleje.“

Lit.: rak: Mafiánská story v závějích kokainu. In Týdeník Rozhlas 45/2020, s. 7 (článek).

Lit.: Kedroň, Radek – Blažejovská, Alena: Radek Kedroň: Sněžím! Deník bílé mafie. Od jednoho kokainisty po vlivovou síť kolem státní nemocnice. In web ČRo Plus, 8. listopad 2020 (článek). – Cit.: (…) Kniha Sněžím! Deník bílé mafie novináře Radka Kedroně odkrývá dosud neznámé pozadí jedné z nejpozoruhodnějších korupčních kauz posledních let – případu někdejšího ředitele Nemocnice Na Homolce, který nechtěně usvědčil sám sebe. O svých korupčních a kokainových spádech si totiž vedl detailní záznamy.

Kedroň ve své knize nemapuje jen trudný osud jednoho kokainisty a korupčníka, ale nasvěcuje celou vlivovou síť, která cizopasila na těle elitního státního špitálu.

Pozor, kniha obsahuje vulgarismy.

Navíc hledá odpovědi i na nepříjemné otázky: proč v policejní síti neskončil i lobbista Ivo Rittig, který prokazatelně tahal zpovzdálí za nitky?

Navíc když citované odposlechy z hotelu Ventana zachytily obavy, které Rittig a další ve vztahu k Dbalému sdílel:

„On se v tom baráku úplně zdiskreditoval. Nejhorší je, že on je pro nás nebezpečnej v tom, že ví určitý penzum informací, a v momentě, kdy se vožere, tak nevíme, co a komu vybleje,” říká na dosud nezveřejněných odposleších jeden z hostů Iva Rittiga.

Jméno vlivného zákulisního hráče případ Nemocnice Na Homolce propojuje s kauzou Nagygate, zosobněnou někdejší milenkou premiéra Petra Nečase Janou Nagyovou. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)