Adam Ondra – Lezec tělem i duší 1/6 (2023)

Martin Jaroš. Četba na pokračování. Připravila Helena Herbrychová. Dramaturgie Helena Herbrychová. Zvukový mistr Tomáš Gsöllhofer. Režie Josef Kačmarčík.

Čte Pavel Nečas.

Natočeno 2023. Premiéra 1. dílu 31. 1. 2023 (ČRo Radiožurnál Sport, 23:05 h.) v cyklu Příběhy sportovců.

Obsah: 1. díl: Energické dítě (2. díl: Yosemite – splněný sen (3. díl: Závodní elán (4. díl: Projekty, na které si nikdo jiný netroufne (5. díl: Silence (6. díl: Lezecký život (

Lit.: anonym: Z české kotliny až na vrcholky nejobtížnějších stěn světa. Jaký je příběh Adama Ondry? In web ČRo Radiožurnál Sport, 31. leden 2023 (článek + nahrávky k poslechu). – Cit.: Nejvíc lidí ho zaznamenalo v roce 2016, kdy vylezl stěnu Dawn Wall v Yosemitském národním parku. Tou dobou měl ale český lezec Adam Ondra za sebou už řadu úspěchů. Pravidelně vyhrává závody světového poháru a láme rekordy. Jak se dostal k lezení? Co považuje za svůj největší úspěch? Cestu Adama Ondry na vrcholy lezeckých stěn i sportovních žebříčků mapuje publikace obohacená o unikátní rozšířenou realitu. Podcast vznikl ve spolupráci s Martinem Jarošem a nakladatelstvím XYZ.  (..)

Lezec Adam Ondra podhaluje, nakolik je rozdílné lezení v přírodě a závodní lezení. Proč při tomto sportu není hlava o nic méně podstatná než fyzická dispozice a že nejdůležitější je mít ze sportu stále radost. Jak moc sršel energií v mládí a proč už od dětství chtěl zažít unikátní lezecké podmínky Yosemitského národního parku? Jak promýšlí postupy při několikadenních výstupů?

O tom všem, ale třeba i o vnitřním nastavení a lásce Adama Ondry k lezení vypráví pro posluchače Radiožurnálu Sport herec a zároveň moderátor pořadu Na place Pavel Nečas. Užijte si každý večer po 23. hodině nejzásadnější okamžiky nejen sportovního života čtyřnásobného mistra světa v knize Martina Jaroše vydanou nakladatelstvím XYZ.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)