Making Sense #224 – The Key to Trump’s Appeal (Dávat smysl – Klíč k Trumpovu odstoupení, 2020)

Připravil Sam Harris.

Natočeno 2020. Webová premiéra 2. 11. 2020. K poslechu zde.

Lit.: Horák, Jakub: Making Sense In Facebook, 8. 11. 2020 (status). – Cit.: Spisovatel, neurovědec a filozof Sam Harris vysvětluje ve svém podcastu (má to jen 8 minut), jak sám pro sebe konečně nalezl vysvětlení pro popularitu Donalda Trumpa u poloviny americké populace.

Je to prosté, říká Harris: Trump se neustále něčím holedbá, prohlašuje o sobě, že je génius… ale nikdy se nepokouší vyvolat dojem, že vás mravně převyšuje. Ten chlápek je pytel plný hříchů a je mu to okázale jedno. Nikdy vás nebude moralizovat. To je přece velmi osvobozující. Jak pro lidi, kteří si s morálkou nedělají hlavu, tak pro ty, kdo jsou prostě ohrožení a nejistí.

V tomto je Trump úplným opakem současné americké progresivní levice. Ta nabízí věčný hřích, který se nikdy a ničím nesmyje. Nikdy nebudete dost dobří. Jste vinni i hříchy svých pradědů, těch starých hnusných otrokářských kolonialistů.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)