Trikolóra, spíše radikální než konzervativní (2019)

. Komentář.

Natočeno 2019. Premiéra 13. 6. 2019 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Fingerland, Jan: Jan Fingerland: Trikolóra, spíše radikální než konzervativní. In web ČRo Plus, 13. červen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Česká pravice je zas o něco bohatší. Její řady rozšířilo politické hnutí Trikolóra, které se deklaruje jako konzervativní. Je to ovšem konzervatismus svého druhu.

Za Trikolórou stojí Václav Klaus mladší, který zatím proslul jako sólový jezdec, který své oponenty chápe jako nepřátele a moc se nezdržuje subtilní argumentací. A přesto se na pondělní tiskové konferenci představila organizace kolektivní, totiž dlouhá řada aktivistů, často z regionů. Jejich vystupování bylo někdy rozpačité, ale vlastně sympaticky nepoznamenané politickým rutinérstvím.

Mnozí přicházeli s  náměty odvozenými od zkušenosti z běžného života, kdy se setkávají s  dopady neblahých rozhodnutí státu a jeho úředníků. Dokonce se dá říci, že při představení nového hnutí bylo veselo a panovala dobrá nálada. (…)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)