Babiš ukazuje, jak se neřídí stát (2020)

Jindřich Šídlo. Komentář.

Natočeno 2020. Premiéra 27. 1. 2020 (ČRo Plus) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Šídlo, Jindřich: Babiš ukazuje, jak se neřídí stát. In web ČRo Plus, 27. 1. 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Když se na to podíváme s jistým odstupem a budeme doufat, že předseda vlády ještě nevymyslí něco dalšího před tím, než tento text doputuje k publiku, musíme konstatovat, že začátek týdne „odvolaného ministra“ Andreji Babišovi z hnutí ANO celkem vyšel.

Vyhazov ministra dopravy Vladimíra Kremlíka (za ANO) byl nutný, rychlý a nepostrádal obvyklou babišovskou razanci, kterou prokazuje skoro vždy, pokud se problém netýká jeho samotného nebo jeho blízkých.

Dokonce se dá rychlost operace přirovnat k nejlepším letům Petra Nečase z ODS, který své ministry nutil k odchodu okamžitě, když se dostali do nějakého nepěkného podezření.

A pak už to šlo tak nějak tradičně. Před námi defiloval hyperaktivní předseda vlády, který nám znovu předvedl, jak se má podle něj řídit stát. Tedy zmateně, intuitivně, s řádnou dávkou agresivity, pokud se ho snad někdo chtěl ptát na to, co říkal včera, protože snad ještě nepochopil, že není nic zbytečnějšího než otázky, jestli si Andrej Babiš ještě pamatuje, co říkal včera a co tím vším chtěl vlastně sdělit.

Protože co vlastně můžete dodat k dvěma výrokům proneseným během asi šestnácti hodin, když podle toho prvního se Kremlík stane politickým náměstkem a podle toho druhého nikdo nikdy nic takového neřekl?  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)