Na svatého Valentýna (2020)

Alice Baumruková Kotylová. Fejeton.

Natočeno 2020. Premiéra 14. 2. 2020 (ČRo Plzeň, 4 min.).

Baumruková Kotylová, Alice: Alice Baumruková Kotylová: Na svatého Valentýna. In web ČRo Plzeň, 14. únor 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Dnešek je svátkem všech zamilovaných. Anebo tomu tak není? Nad argumenty zastánců a odpůrců tohoto svátku se zamýšlí Alice Baumruková Kotylová.

Jestlipak víte, co je dnes za den? Teď si představuji pohled do kalendáře a… Ach, jako bych na vlastní uši slyšela nadšené tlesknutí na jedné a znechucené odplivnutí na druhé straně. 14. únor, Valentýn – svátek, který rozděluje obyvatele naší země snad víc než všechny ostatní.

Tento den patří podle tradice všem zamilovaným, kteří by si měli nějakým způsobem projevit lásku a oslavit svůj vztah něčím speciálním. Něčím speciálním, co ale dělá v podstatě každý – restaurace jsou zaplaveny páry večeřícími při svíčkách, lístky do kina na novou romantickou komedii jsou týden dopředu beznadějně vyprodány, o voucherech na prodloužený víkend v útulném, nejlépe horském penzionu nemluvě. Ti, kteří v sobě nedokážou potlačit malého peciválka, alespoň uvaří něco dobrého doma a pustí dojemný film na DVD. Květinou získáme u partnera významné plus, a co teprve nějakým dárečkem… (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)