Hradní Jindrák jako zmocněnec pro Rusko? Je načase skončit tuhle frašku (2020)

Jiří Leschtina. Komentář.

Natočeno 2020. Premiéra 27. 9. 2020 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Leschtina, Jiří: Jiří Leschtina: Hradní Jindrák jako zmocněnec pro Rusko? Je načase skončit tuhle frašku. In web ČRo Plus, 27. září 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Nedávné zasedání zahraničního výboru Poslanecké sněmovny, na kterém mluvil vládní zmocněnec Rudolf Jindrák o stavu konzultací s Ruskem, proběhlo v utajení před veřejností.

A to na popud ministra zahraničí Petříčka, který si prosadil zrušení internetového přenosu. To jen posílilo podezření, že něco je z gruntu špatně, když jednání se stále agresivnější velmocí má vést právě pan Jindrák, radící se zahraniční politikou nepokrytě proruskému prezidentu Zemanovi.

Zrušením přímého přenosu slyšení Rudolfa Jindráka upřeli poslanci veřejnosti možnost posoudit, jak dalece by byl schopen hájit zájmy České republiky a nakolik by zastupoval pozici Hradu a k němu přimknutých putinovců. To jsou, pravda, dvě naprosto protichůdné pozice.

Možná ministr Petříček nechtěl, aby se online vyjevilo, do jak mizerné situace se nechal dotlačit. Za ruskou stranu má jednat náměstek ministra zahraničí Vladimír Titov. Jeho adekvátním protějškem by byl některý z Petříčkových náměstků. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)