Marketing v době krize (2020)

Jan Vávra. Komentář.

Natočeno 2020. Premiéra 27. 9. 2020 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Vávra, Jan: Jan Vávra: Marketing v době krize. In web ČRo Plus,27. září 2020 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Už bylo mnohokrát řečeno, že důsledky jarního zastavení ekonomiky, kdy se podřídil doporučením epidemiologů, vyděsily Andreje Babiše natolik, že teď něco podobného vehementně odmítá.

Raději se snaží uchlácholit obyvatelstvo, aby s rozvahou čelilo nákaze, než aby podnikal nějaké razantní kroky, které by ekonomický život mohly paralyzovat. To byl jeden z důvodů, proč koncem léta nevyslyšel varování odborníků před nástupem podzimní vlny koronaviru.

Druhým důvodem byla snaha si nepopudit tu část populace, která v nošení roušek viděla nepřípustné omezování svobody. Když vycítil dosti negativní reakci, přinutil ministra zdravotnictví zmírnit nařízení o povinném nošení roušek. Jak se ukázalo, vydrželo to asi čtrnáct dní. Dá se očekávat, že do krajských voleb u této strategie zůstane a bude doufat, že růst nákazy nedosáhne hrozivějších rozměrů. Po volbách může být samozřejmě všechno jinak. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)