Pád Babišovy vlády by otevřel dveře Zemanovi (2020)

Jiří Pehe. Komentář.

Natočeno 2020. Premiéra 15. 10. 2020 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Pehe, Jiří: Jiří Pehe: Pád Babišovy vlády by otevřel dveře Zemanovi. In web ČRo Plus, 15. říjen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Volební fiaska dvou levicových stran – sociální demokracie a komunistické strany – v krajských a senátních volbách vyvolala vlnu spekulací o tom, zda přežije vláda Andreje Babiše, která závisí na jejich podpoře.

Komunisté vymění svoje vedení v listopadu, sociální demokraty čeká sjezd na začátku příštího roku. Už teď v obou stranách zaznívají hlasy, že důvodem volebních proher je spolupráce s hnutím ANO a je na čase ji ukončit, pokud obě strany nemají skončit ve sněmovních volbách příští rok podobně jako v těch krajských a senátních.

Vláda je také pod velkým tlakem kvůli svému chaotickému postupu v boji s nemocí covid-19. Občanská demokratická strana vládu dokonce vyzvala, aby požádala sněmovnu po skončení nouzového stavu o hlasování o důvěře. Pokud to neudělá, je ODS údajně připravena vyvolat hlasování o nedůvěře. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)