Proč lidé nedůvěřují vládě (2020)

Karel Hvížďala. Komentář.

Natočeno 2020. Premiéra 27. 11. 2020 (ČRo Plus, ) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Hvížďala, Karel:  Karel Hvížďala: Proč lidé nedůvěřují vládě. In web ČRo Plus,  27. listopad 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Stručná odpověď zní: Protože vláda porušuje pravidla komunikace v době krize, v tomto případě v době pandemie, která už v Česku usmrtila přes 7 tisíc lidí a při níž se v době, kdy tento text píši, nakazilo covidem-19 již bezmála půl milionu lidí.

I proto podle průzkumu společnosti STEM/MARK z října 2020 jen pětina dotázaných se domnívá, že vláda koronakrizi zvládá.

Aby v takto mimořádné situaci, která představuje u nás asi největší ohrožení od druhé světové války, lidé vládě důvěřovali a byla přesvědčivá, musí za jejími rozhodnutími stát všichni ministři, což se u nás neděje.

Odvolaný ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) se vymezuje proti novému ministrovi Janu Blatnému (za ANO), místopředseda vlády Karel Havlíček (za ANO) kritizuje za tvrdá opatření ministra zdravotnictví, aby pomohl byznysu, ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) straší, že pokud nebudeme razantní, budou v ulicích mrazáky na mrtvoly, a premiér Andrej Babiš (ANO), který prohlašoval koncem září, že je „za současný neutěšený stav v boji s koronavirem plně zodpovědný“, se do značné míry pár dní na to po krajských a senátních volbách straní pravidelných veřejných projevů a zřejmě chce vystupovat hlavně tehdy, když může oznámit dobré zprávy, jak mu radí marketing. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)