Konec Babišova dotačního hodokvasu? (2020)

Jiří Leschtina. Komentář.

Natočeno 2020. Premiéra 29. 11. 2020 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Leschtina, Jiří: Jiří Leschtina: Konec Babišova dotačního hodokvasu? In web ČRo Plus, 29. listopad 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Kritika na dotační boom pro firmu Agrofert, kterou premiér Andrej Babiš ve snaze uniknout před zákonem o střetu zájmů umístil do svěřenských fondů, trvá už dlouho. Zatím bez valného výsledku. Teď to ale přece jen vypadá, že Babišova dotační hostina se nachyluje ke konci.

Spadla klec nad jedním z tučných chodů. Evropská komise se definitivně rozhodla neproplatit stomilionovou dotaci na toustovou linku pekárenského podniku Penam z holdingu Agrofert. Důvod? Falešná inovace, kterou se pekařský gigant Penam oháněl při žádosti o dotaci.

Jak ale vyplynulo z rozboru, který pro Evropskou komisi zpracovali tři nezávislí experti, o žádný inovovaný chléb nejde. Technologie jeho výroby se totiž už dlouhá léta používá v německé pekárně Lieken, patřící rovněž do holdingu ze svěřenského fondu Andreje Babiše. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)