Rok s covidem. Babiš už není neporazitelný (2021)

Jindřich Šídlo. Komentář.

Natočeno 2021. Premiéra 1. 3. 2021 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Šídlo, Jindřich: Jindřich Šídlo: Rok s covidem. Babiš už není neporazitelný. In web ČRo Plus, 1. březen 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Člověk by neměl citovat sám sebe, pokud se nejmenuje Václav Klaus, ale když se jednou zadaří, není třeba váhat. „Síla Andreje Babiše je v tom, že ještě nikdy nebyl konfrontován s žádným opravdu vážným ekonomickým či politickým problémem,“ řekl jsem týdeníku Respekt 20. října 2017, v první den posledních sněmovních voleb. „Babiš je politik do dobrého počasí: říká nám, že se budeme mít lépe.“

Konec sebestředného okénka – měl jsem pravdu. A dnes si to ověřujeme za poměrně dramatických okolností.

Andrej Babiš suverénně vyhrál volby 2017 na vrcholu prosperity s jednoduchým vzkazem, že už navždy bude jen lépe, což může tvrdit jedině politik, jehož obzor nepřesahuje jedno volební období.

Andrej Babiš to nejspíš zjistil už loni v lednu, když rozpočet začal vykazovat nejhorší výsledky od roku 1993. Debata, kam míříme a jak se země po letech prosperity dokáže adaptovat na horší časy, ale ani pořádně nezačala. Přišel covid. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)