Berete moc peněz, křičí miliardář (2021)

Jindřich Šídlo. Komentář.

Natočeno 2021. Premiéra 22. 9. 2021 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Šídlo, Jindřich: Jindřich Šídlo: Berete moc peněz, křičí miliardář. In web ČRo Plus, 22. září 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Schází-li se sněmovna na poslední chvíli před volbami, je jasné, že půjde o něco důležitého. Nebo o něco, co potřebuje Andrej Babiš (ANO) a považuje to za důležité. Před minulými volbami v říjnu 2017 to byla kauza lithium, které chtěli sociální demokraté zřejmě na zádech odnést z Krušných hor do Lidového domu, tam jej schovat a ve vhodnou chvíli prodat. Andrej Babiš jim v tom tehdy hrdinně zabránil, což dnes znovu připomíná v kampani.

V květnu 2010 zase sněmovna den před svým koncem přehlasovala veto prezidenta Václava Klause týkající se biopaliv.

Andrej Babiš sice tehdy ještě trpěl v prohnilé zemi, kterou měl už brzy zachránit svým přímým vstupem do politiky, nicméně své tehdejší lobbování za biopaliva se ani nikdy nepokoušel popřít.

A teď se má sněmovna v posledním předvolebním týdnu sejít znovu, aby na návrh Andreje Babiše zmrazila platy českých politiků. Což, uznejme, je skoro geniální tah, jímž předseda vlády a lídr ANO prokazuje, jak hluboce porozuměl české politice.  (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)