Paranormální výzva (2022)

Natočeno 2022. Premiéra 24. 1. 2022 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Glosa Plus .

Lit.: Neff, Ondřej: Ondřej Neff: Paranormální výzva. In web ČRo Plus, 24. leden 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Pozorně poslouchejte, protože možná právě vy jste ten člověk, kterému poradím, jak si velice jednoduše vydělat tři a půl milionu. Nemusíte mi posílat číslo své karty a datum expirace a ta tři čísílka na opačné straně, ani po vás nechci, abyste mi poukázali sto tisíc na notářské poplatky. Má nabídka je naprosto kulantní, jak se kdysi říkávalo.

Už pět let spolupracuju se spolkem, který se jmenuje Paranormální výzva. Tenhle spolek je součástí jiného spolku, ten se jmenuje Sysifos. Už svítá? Ano, Sysifos funguje na půdě Akademie věd, a jestli si ho spojujete s Jiřím Grygarem, děláte správně.

Ta Paranormální výzva vypsala cenu tří a půl milionu korun pro toho, kdo prokáže paranormální vlastnost. Kdo umí chodit po vodě. Vidí skrz zeď. Ale pozor, musí se to nad všechnu pochybu prokázat. Paranormální výzva adepty podrobí objektivní zkoušce a jen ten, kdo obstojí, cenu získá.

Spojil jsem se s Paranormální výzvou a upozornil na jev, který mi pro ni připadá jak dělaný. Hlásí se lidé, kteří na sobě po očkování drží magnet. Místo vpichu je prý magnetické. Nikdo neví proč. Někde čtu roztomilé vysvětlení. Místo je magnetické proto, že ve vakcíně je práškový hliník. Na to mohu říct jen: aha. Zkrátka, magnet by tam měl držet. Podle mého názoru je to čistě paranormální jev. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)