Babiš prášil jako Zeman. I happyend je stejný (2022)

Jan Lipold. Komentář.

Natočeno 2022. Premiéra 17. 8. 2022 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Lipold, Jan: Jan Lipold: Babiš prášil jako Zeman. I happyend je stejný. In web ČRo Plus, 17. srpen 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Temné a ještě temnější předpovědi příštího prezidentského mandátu soudí, že Andrej Babiš by byl jen pokračováním Miloše Zemana jinými prostředky. Ne tak docela a ve všem, ale v pojetí úřadu jako mocenského buldozeru, eventuálně bagru rozhodně. A na ústavu by se v hradním antikvariátu prášilo dál jako v uplynulém desetiletí.

Takové představy se odvozují od politické povahy a politického životopisu obou protagonistů. Podporují je ale i jiné, subtilnější úkazy. Třeba záliba Zemana a Babiše v silných slovech na něčí adresu. Která končí u prohraného soudu, to tedy v případě, že má protistrana svatou trpělivost.

V těchto dnech začala běžet měsíční lhůta, v níž má Andrej Babiš zaslat omluvný dopis paní Janě Filipové. Ta ho zažalovala za to, že v roce 2018 o lidech, kteří proti němu demonstrovali, prohlásil, že jsou zaplacení. Jana Filipová byla mezi nimi.

„Označení demonstrantů za zaplacené a objednané jsou dehonestující a urážlivá a za tato tvrzení se tímto omlouvám,“ bude znít poslední věta z dopisu, který soud nařídil pravomocným rozsudkem. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)