Pejskové 1/7 (2018)

CoverDaniela Zbytovská. Původní pohádkový seriál o přání, které způsobilo, že se děti staly psy a pejskové dětmi. Dramaturgie Hana Hložková. Režie Hana Mikolášková.

Čte Daniela Zbytovská.

Nastudovalo Brno v roce 2018. Premiéra 30. 4. – 6. 5. 2018 (ČRo 2 Praha, 19:45 h).

Vydala Radiotéka, srpen 2018 (MP3).

Obsah: 1. Jak to všechno začalo, 2. Kterak se z pejsků stali děti a z dětí pejskové, 3. Janička v cirkuse, 4. Lukáš a jelen, 5. Proč Klárka nosila do školy rum, 6. Jak Ivanka vyhrála dětskou olympiádu, 7. Jak měli Vojta a Vašek koncert.

Lit.: anonym: Daniela Zbytovská: Pejskové (1/7). In web ČRo 30. 4. 2018 (anotace). – Cit.: Původní pohádkový seriál je příběhem o přání, které způsobilo, že se děti staly psy a pejskové dětmi. Pro Hajaju napsala Daniela Zbytovská a vyprávějí členky Divadla MALÉhRY Barbora Seidlová, Daniela Zbytovská a Nikola Zbytovská.

Hrdina příběhu, školák Lukáš Matoušek, vykonal dobrý skutek a díky němu si mohl přát cokoliv – například rozumět psí řeči. Nestačil se divit, co vzápětí vyslechl od pejsků v parku. Čtyřnozí kamarádi mají totiž, stejně jako děti, různá trápení a častokrát touží po veselejším životě. Tak co kdyby si to spolu vyměnili?

Divadlo MALÉhRY je autorským divadlem tří hereček. Na jeho reperoáru jsou inscenace pro děti (Sněhová královna, Ježibaby a ženichové, Bosorky a zpívající havran) i dospělé (Nebe?, Vepřo Knedlo Zelo, Peklo, Biostory), ale také pořad Čtení ke kafi, ve kterém interpretky svérázně komentují různé pohledy na obyčejný život kolem nás. V roce 2014 napsala Daniela Zbytovská nejen pro „své divadlo“ komediální pohádkovou knihu Jak na příšery.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)