Neuvěřitelné příběhy z lesa za Velkým kopcem 1/7 (2019)

Původní pohádkový seriál napsal Lukáš Jůza. Dramaturgie Zuzana Vojtíšková. Režie Jaroslav Kodeš.

Vypráví Marek Němec.

Natočeno v roce 2018. Premiéra 11. – 17. 3. 2019 (ČRo 2 Praha, 19:45 h.; 7 x cca 9 min).

Obsah: 1. Slepičí pramen. – 2. Zaječí koupání. – 3. Bajkeři – 4. Jelenoluní. – 5. Zajíc je nejvíc – 6. Knihovna, dort, vana. – 7. Sen o Africe.

Lit.: Vojtíšková, Zuzana: SERIÁL. Lukáš Jůza: Neuvěřitelné příběhy z lesa za Velkým kopcem. In web ČRo 2 Praha,  14. březen 2019 (článek). – Cit.:  V lese za Velkým kopcem žijí tři nerozluční přátelé: medvěd, zajíc a liška. O jejich přátelství vypráví zbrusu nové pohádky na dobrou noc.

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly může najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

Liška je chytrá a rozvážná, medvěd hodný a trochu pomalý, zajíc zbrklý a rychlý. Přesto, anebo právě proto, jsou spolu šťastní. Vždyť mít dobrého kamaráda, je jedna z nejdůležitějších věcí na světě. Jaké nové příběhy tito tři přátelé spolu zažili, o tom bude vyprávět Hajaja.

1. část: Slepičí pramen

Kamarádka liška se dostala do problému: místo, aby vyhrabala v lese zakopanou slepici, narazila na vodní gejzír, který ji vynesl až mezi vrcholky stromů. Dokáží ji kamarádi medvěd se zajícem zachránit?

2. část: Zaječí koupání

Les zaplavilo horko. A to tak veliké, že se i zajícovi zastesklo po koupání. Jenže z koupaliště někdo ukradl vodu. Podaří se ji kamarádům najít?

3. část: Bajkeři

Pokojné lesní ticho znenadání narušil lidský křik: do lesa přijeli cyklisti. Dokáží se s nimi zvířecí kamarádi sžít?

4. část: Jelenoluní

Jednou v noci zaslechli tři kamarádi pláč. V krmelci našli zoufalého krále lesa. Co jelena rozesmutnilo a co mu může pomoci?

5. část: Zajíc je nejvíc

Vychloubat se občas umí každý. Dokonce i zajíc, který si myslí, že se všechno jmenuje po něm: vždyť má přece i své souhvězdí!

6. část: Knihovna, dort, vana

Má-li kamarád narozeniny, je příjemné, když si na něj ostatní vzpomenou. A jakto vypadá, když slaví svůj velký den medvěd? Co mu na oslavu přichystají liška se zajícem?

7. část: Sen o Africe

Na konci léta přepadne tu a tam někoho smutek, že končí to krásné období dovádění, poklidu a kamarádství. I zajíc je zamlklý. Vždyť ví, že medvěd celouzimu prospí, že se spolu dlouhou dobu neuvidí. Jak se s tímhle smutkem kamarádi vypořádají?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)