Kapitán Kiking 1/7 (2019)

Slyšeli jste už někdy o Kikingovi, jednom z nejzkušenějších a nejzcestovalejších námořníků?  Původní pohádkový seriál o kapitánu Kikingovi napsala Barbora Haplová. Dramaturgie Lenka Veverková. Režie Ondřej Štefaňák.

Čte Hynek Chmelař.

Natočeno 2019. Premiéra 25. – 31. 11. 2019 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.). Repríza 8. – 14. 3. 2021 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.).

Obsah: 1. Kapitán Kiking a roztrhané plachty. – 2. Kapitán Kiking a mořská panna – 3. Kapitán Kiking a dva tlusťoši – 4. Kapitán Kiking a Sirény – 5. Kapitán Kiking a paní Kikingová – 6. Kapitán Kiking a kostlivci – 7. Kapitán Kiking a rozzuřený Poseidón.

Lit.: anonym: SERIÁL. Barbora Haplová: Kapitán Kiking. In web ČRo 2 Praha, 25. listopad 2019 (článek). – Cit.: (…)  Se svojí posádkou křižoval tento slavný kapitán Středozemní moře a převážel obilí, olivy i víno a přitom zažíval neuvěřitelná dobrodružství. Jeho námořníci jednou málem prohráli loď v kartách s mořskou pannou, jindy přišli ocelý náklad a dokonce se jim podařilo převrátit loď za úplného bezvětří! Nevěříte? (…)

Kapitán Kiking a roztrhané plachty

Nikdo se nenarodí zkušeným a zcestovalým kapitánem! I slavný námořník Kiking byl kdysi malý kluk, který žil v jedné přístavní vesnici a každý den obdivně sledoval lodě, co do přístavu připlouvaly a zase ho opouštěly. Jak se stal kapitánem? A jak se mu podařilo mít svou vlastní loď?

Kapitán Kiking a mořská panna

Žena na palubě! Na lodi kapitána Kikinga se objevila žena! A ne ledajaká! Pravá mořská panna s pestrobarevnými ploutvemi, která všechny námořníky obelstila svou nevinností a bezbranností. Jak na tohle okouzlující stvoření Kiking vyzrál?

Kapitán Kiking a dva tlusťoši

Kapitánu Kikingovi chyběli na palubě dva členové posádky. Rozhodl se tedy, že se po nich porozhlédne v přístavu. A koho tam nepotkal! Dva obrovitánské hromotluky v pruhovaných tričkách. Jenže tohle nebyly normální pruhy, to byly dálnice! Větší chlapíky zkrátka Kiking v životě neviděl. Není nebezpečné mít na palubě tak tlusté námořníky? Nepřevrhne se celá loď?

Kapitán Kiking a Sirény

Co vás napadne, když se řekne „siréna“? Nejspíš si vybavíte nějaké zařízení vydávající pronikavý zvuk, jenž většinou slyšíme první středu v měsíci. Slovem siréna však také nazýváme krásné a svůdné ženy, které na mořích vydávají kvílivé zvuky a lákají jimi námořníky do záhuby. Na takové Sirény narazil při svých cestách i kapitán Kiking! Podaří se mu tyto bytosti přelstít?

Kapitán Kiking a paní Kikingová

Hajaja bude vyprávět o tom, jak se kapitán Kiking seznámil se svou ženou, paní Kikingovou. Stalo se to v jednom malém přístavu, když Kiking vystoupil z lodi, aby si trochu protáhnul nohy. A tam paní Kikingová, která se tehdy jmenovala ještě jenom Marina, seděla na mole. Jak se s ní Kiking seznámil? Byla to láska na první pohled?

Kapitán Kiking a kostlivci

Věděli jste, že na moři se při přípitku nesmí ťukat skleničkami, protože podle pověry tento zvuk probudí mrtvé námořníky? Co se však na lodi kapitána Kikinga nestalo! Jeden z jeho neposlušných námořníků na toto pravidlo zapomněl a na skleničku zacinkal!

Kapitán Kiking a rozzuřený Poseidón

Slyšeli jste o tom, že před plavbou na lodi je potřeba obdarovat vládce moří, boha Poseidóna, abychom si ho neznepřátelili? Musíme ho nejprve pohostit, aby cesta byla bezpečná a aby nás nesmetla divoká bouře nebo obrovitánská vlna. Poslechněte si, jak bídná posádka kapitána Kikinga rozzuřila samotného Poseidóna!

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)