Neobyčejné příhody pana inženýra 1/7 (2020)

Barbora Klárová. Co když stroje taky někdy něco chtějí, ale jejich přání nikdo neslyší? Naštěstí jim rozumí kouzelný pan inženýr! Dramaturgie Lenka Veverková.  Režie Petr Mančal.

Čte Ivana Machalová.

Natočeno 2020. Premiéra 22. – 28. 6. 2020 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.). Repríza 16. – 22. 8. 2021 (ČRo 2 Praha, 19:00 h.).

Obsah: 1. O mašince, která toužila jet k moři (9:38) – 2. O výtahu, který byl pořád nespokojený (9:18) – 3. O vysavači, který měl alergii (9:46) – 4. O jezdících schodech, které se bály – 5. O bagru, který pořád něco chtěl – 6. O tramvaji, která nechtěla nikam jezdit – 7. O autu, které se chtělo dotknout ostatních aut.

Lit.: anonym: Neobyčejné příhody pana inženýra. In web ČRo 2 Praha,  24. červen 2020 (článek). – Cit.: Co když stroje taky někdy něco chtějí, ale jejich přání nikdo neslyší? Naštěstí jim rozumí kouzelný pan inženýr! (…)

Poslechněte si pohádky o nespokojeném výtahu, vysavači alergickém na prach a kočičí chlupy, o tramvaji, která nechtěla nikam jezdit, ustrašených eskalátorech a dalších dopravních prostředcích. Vyplní se jim všechna jejich přání?

O mašince, která toužila jet k moři

Přemýšleli jste někdy nad tím, jestli vlaky baví jezdit stále dokola a dokola po těch stejných trasách? Mašince z naší pohádky jednoho dne začalo být líto, že ještě nikdy neviděla moře. Rozhodla se, že se k němu za každou cenu podívá. Jaké je to plavit se na zádech velryby? Co si o jejím nápadu pomyslí pan inženýr? Poslechněte si Hajaju a všechno se dozvíte!

O výtahu, který byl pořád nespokojený

Byl jednou jeden výtah, který v každém patře dělal takové smutné „áchich“ a „ouvej“. Nelíbilo se mu totiž, že nevidí ven, nemá žádný výhled a neví, jak vypadá sluníčko. Jeho vzdychání naštěstí zaslechl pan inženýr a rozhodl se mu pomoci. Bude výtah někdy spokojený? Vrátí se tam, kam patří?

O vysavači, který měl alergii

Pan inženýr dnes pomůže vysavači alergickému na prach a kočičí chlupy. Jak takový věčně kašlající a zakuckávající se lux může vůbec fungovat? Kam ho pan inženýr přenese? A bude vysavač konečně šťastný? O tom vám bude vyprávět Hajaja.

O jezdících schodech, které se bály

V jednom obchodním domě jezdily od rána do večera jezdící schody a vozily lidi nahoru a zase dolů. Jednou však omylem snědly tkaničku od bot a její majitel, malý kluk, si kvůli tomu zlomil kotník. Od té doby byly jezdící schody smutné a nechtěly už vůbec nikdy jezdit. Bály se totiž, že zase někoho omylem zraní. Jak jim pomůže pan inženýr?

O bagru, který pořád něco chtěl

Hajaja vás zavede na stavbu, kde pracuje jeden bagr. Svou lžící každý den bagruje hlínu a práce ho baví. Jednoho dne si však všiml mladé dvojice, která si kousek od stavby udělala piknik, a zatoužil mít na sobě kromě lžíce také vidličku a nůž. Říkáte si, co je to za bláznivý nápad? Co na to řekne pan inženýr?

O tramvaji, která nechtěla nikam jezdit

V pohádce pomůže pan inženýr tramvaji, které se nechce nikam jezdit. Ježdění ji totiž nebaví, mnohem raději by chtěla prozkoumávat podmořský svět, vesmír, šplhat po vysokých skalách. Jak si tímhle oříškem pan inženýr poradí? Splní tramvaji všechna přání?

O autu, které se chtělo dotknout ostatních aut

Napadlo vás někdy, proč auta bourají? Říkáte si, že je to proto, že řidiči nedávají pozor nebo jezdí moc rychle? A co když je to proto, že se auta chtějí dotknout jeden druhého? Auto pana inženýra snilo o tom, že se s nějakým autem seznámí a blíže jej pozná. Splnilo se toto přání?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)