Kronika kromobyčejných dobrodružství Papučáků 1/7 (2021)

Jana Ozoráková. Pohádkový seriál o příhodách Papučáků z Koprštejnu. Zaznamenal a vypráví William Papučák. Dramaturgie Zuzana Vojtíšková. Režie Vlado Rusko.

Vypráví Václav Neužil II.

Natočeno v roce 2021. Premiéra 17. – 23. 1. 2022 (ČRo 2 Praha, 19:50 h.; 7 x cca 10 min). Repríza 20. – 26. 2. 2023 (ČRo 2 Praha, 19:50 h.).

Obsah: 1. Fiflík, Faflík a bílá paní Jenovéfa. – 2. Čenda Hasičenda – 3. Bartoloměj a Kvíčalka. – 4. Zavírací den. – 5. Drak Prskavka – 6. Zloději na Koprštejně – 7. Divadlo na hradě.

Lit.: anonym (= Vojtíšková, Zuzana?): Kronika kromobyčejných dobrodružství Papučáků. Čte Václav Neužil. In web ČRo 2 Praha, 17. leden 2022 (článek). – Cit.: Premiéra pohádkového seriálu o příhodách dobroskřítků Papučáků z Koprštejnu. Zaznamenal a vypráví William Papučák. (…)

Papučáci z Koprštejnu jsou dobroskřítci z řádu skřítků pomocných. Pracují v utajení a dohlíží na papuče, které si lidé nazouvají na nohy při prohlídkách historických budov. A nejen to.

Dbají ale i o to, aby na zámku či hradě bylo všechno, jak má být. Jsou pravou rukou kastelána a přátelí se strašidly. V Kronice kromobyčejných dobrodružství Papučáků v průběhu týdne uslyšíte sedm příběhů, které by se bez Papučáků neobešly. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)