O vodníkovi Okřehkovi ze Sedlické obory 1/7 (2022)

Petra Hátlová. Dramaturgie Zuzana Vojtíšková. Režie Lukáš Hlavica.

Účinkuje Lubor Šplíchal.

Natočeno 2022. Premiéra 14. – 20. 11. 2022 (ČRo 2 Praha, 19:50 h.).

Obsah: 1. Jak vodník Okřehek málem neodemkl dvě studánky (9:24) – 2. Jak chtěl vařit kouzelný lektvar a chyběl mu poslední řádek (9:46) – 3. Jak našli tajnou chodbu do Blatenského zámku – 4. Jak byla na nebi velká slavnost. – 5. Jak v Holušicích málem shořel sál při hasičském bále. – 6. Jak do obory zabloudily blatenské víly. – 7. Jak do obory vběhnul poslední mrazík.

Lit.: anonym: O vodníkovi Okřehkovi ze Sedlické obory. Premiérové pohádky na dobrou noc vypráví Lubor Šplíchal. In web ČRo 2 Praha, 15. listopad 2022 (anotace). – Cit.: Vodník Okřehek žije ve svém rybníce v Sedlické oboře už léta. Jednoho dne přijde do obory hledat útočiště bludička Eli, protože ji od rybníka, kde žila, vyhnal sumec. Pro oba je v Sedlické oboře místa dost. Dokonce se ukáže, že vodník Okřehek a bludička Eli se výborně doplňují. Každý umí něco jiného, a společně tak pomáhají přírodě a chrání Sedlickou oboru. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)