Humor z knižnice (Humor z knihovny, 1992)

Berco Trnavec. To nejlepší ze světového humoru (Čechov, Földvári, Kishon, Brnčal). Hudební dramaturgie Dana Reková. Zvuk Ľuboš Klásek. Redakce Viera Benediková. Režie Igor Hrabinský.

Účinkují Karol Machata, Libuša Trutzová, Peter Bzdúch, Alfréd Swan, Oľga Šalagová, Vladimír Minarovič, Jozef Šimonovič, Ivan Laca, Jozef Benedik ml.

Připravil Československý rozhlas v roce 1992 (52 min.). Repríza 29. 10. 2018 (SRo Rádio Pyramída).

Pozn.: Skôr narodení poslucháči si zaiste ešte pamätajú časy, keď v domácej knižnici nemohli chýbať dve knižky: vkladná knižka a modrá vojenská knižka. Patrilo sa, aby sme tam mali ako dekoračný prvok aj dve-tri knižky beletrie, nečítané, ale s krásnou reprezentačnou obálkou. Aby každý návštevník videl, že sme inteligenti. Dnes máme vo svojich knižniciach omnoho väčší výber. A myslíme si, že by tam nemali chýbať humoristické knihy, tak ako by nemal chýbať humor v našom živote.

Do zábavného pásma Humor z knižnice (1992) zaradil Berco Trnavec ukážky z týchto kníh: Podvodníci z núdze (Čechov), Príbehy z naftalínu (Földvári), Veselý i vážny slovník duchaplného človeka, Na ostrí hrebeňa (Kishon), Kniha gruzínskych vtipov, Stroj na nič (Brnčal). V réžii Igora Hrabinského účinkujú: Karol Machata, Libuša Trutzová, Peter Bzdúch, Alfréd Swan, Oľga Šalagová, Vlado Minarovič, Jozef Šimonovič, Ivan Laca, Jozef Benedik ml. (anotace SRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)