Čáry, máry, frk! (1998)

Zdeno Luknár. Zábavná relace. Redakce Tamara Chlebová. Texty písní Daniel Mikletič. Hudební dramaturgie Vlado Franc. Aranžmá písní, hudební režie Pavel Zajáček. Asistentka režie Ľudmila Kochmová. Režie Ria Paldiová.

Účinkují Alexander Gerič, Magda Paveleková, Dušan Tittel, Dušan Grúň, Jozef Golonka, Viliam Fischer, Robo Kajzer, J. Oklamčák, Ivan Vojtek, Dušan Tarageľ, I. Maiga, Peter Meluš.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 1998. Živá nahrávka v Kultúrnom dome Šala (45 min.). Repríza 20. 2. 2019 (SRo Rádio Pyramída).

Lit.: Chlebová, Tamara: Čáry-máry-frk! s kúzelníkom Alexandrom Geričom (1998). In web SRo 20. 2. 2019 (anotace). – Cit.: Keď povieme, že do rozhlasu prišiel kúzelník, možno sa začudujete, ako bude predvádzať svoje kúzla. Áno, vidieť ich síce nebudete, ale Alexander Gerič, známy ako kúzelník Alexander, vie čarovať aj hovoreným slovom. Dokázal to na verejnej nahrávke hudobno-zábavného programu Čáry-máry-frk! v Kultúrnom dome v Šali.

Svojimi trikmi a čarmi „ošálil“ nielen Šalanov v sále, ale aj poslucháčov pri rádioprijímačoch. On totiž nie je len kúzelník, ale aj moderátor, manažér, pedagóg a tiež autor televíznych a rozhlasových scenárov. A v spomínanej relácii v roku 1998 vyčarovával a vtipnými komentármi vítal a uvádzal svojich hostí. Potom ich začaroval, aby spievali, hoci niektorí spievali možno prvýkrát v živote.

Môžete sa tešiť na hercov Ivana Vojteka a Magdu Pavelekovú, futbalistu Dušana Tittela, speváka Dušana Grúňa, hokejovú legendu Jozefa Golonku, kardiochirurga Viliama Fischera či imitátora Roba Kajzera. Program pripravil a nahral tvorivý tím: Tamara Chlebová (námet a redakčná príprava), Zdeno Luknár (scenár), Vlado Franc (hudobná dramaturgia), Pavel Zajáček (aranžmán piesní a hudobná réžia), Daniel Mikletič (texty piesní), Ria Paldiová (réžia).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)