BáSnění Terezy Marečkové 1/5 (2019)

Divadelní dramaturgyně a umělecká vedoucí divadelního spolku Masopust Tereza Marečková představuje své oblíbené básně. S autorkou připravila Renata Venclová.

Natočeno v roce 2019. Premiéra 7. – 11. 10. 2019 (ČRo 3 Vltava).

Obsah: 1. Osip Mandelštam: bez názvu (přeložil Jan Zábrana) – 2. Sylva Fischerová: Cos opravdu miloval – 3. Ivan Wernisch: Snít -  4. Jarmila Glazarová: XXIV – 5. Vladimír Holan: Noc s Hamletem.

Lit.: Venclová, Renata: BáSnění Terezy Marečkové. In web ČRo 3 Vltava, 8. říjen 2019 (anotace). – Cit.: (…) Tereza Marečková (1980) pochází z Ústí nad Labem a Liberce. Při studiu dramaturgie na DAMU spolupracovala s divadlem lidí bez domova Ježek a Čížek. Poté spolu se Štěpánem Páclem založila divadelní spolek Masopust, jehož je uměleckou ředitelkou a dramaturgyní. Pokouší se v jeho rámci dávat na jevišti prostor zapadlým, okrajovým a podivným textům skrytých jevištních kvalit (Josef Topol, Lenka Lagronová, Pedro Claderón de la Barca, Virginie Woolfová, Bedřich Bridel, Jean Genet, Anna Pammrová). V Masopustu i jiných divadlech spolupracovala zejména s režiséry Štěpánem Páclem, Janem Fričem, Annou Davidovou a dalšími. Pravidelně píše kritické reflexe do Revolver Revue. Je matkou tří dětí. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)