Za zavřenýma očima (2002)

Pořad z veršů a malých recenzí Jana Skácela připravil a účinkuje Radim Vašinka. Režie Vlado Rusko.

Natočeno 2002. Repríza 9. 11. 2019 (ČRo 3 Vltava, 22:45 h.; 15 min) v cyklu Svět poezie k 30. výročí úmrtí J. Skácela; 6. 2. 2022 (ČRo 3 Vltava, 12:05 h.) k 100. výročí narození Jana Skácela v cyklu Svět poezie.

Lit.: Vašinka, Radim: Jan Skácel: Za zavřenýma očima. V pořadu z veršů a malých recenzí účinkuje Radim Vašinka. In web ČRo 3 Vltava, 6. únor 2022 (článek). – Cit.: Deset dnů před sametovou revolucí odešel ze světa výrazný moravský básník Jan Skácel. Už se tak nedočkal dob, kdy by mohl svobodně vydávat. V roce 1969 byl totiž zakázán časopis Host do domu a Skácel jako jeho šéfredaktor publikovat nesměl. Psát ale nepřestal, a tak se svět dočkal dlouhé řady nesmrtelných poetických textů.  (…)

Sto let od narození připomínáme na Vltavě i jedním starším skácelovským pořadem. V roce 2002 vznikl Svět poezie z výběru jeho básní a krátkých próz. Připravil ho herec a principál divadla Orfeus Radim Vašinka. A do rozhlasu takpřevedl část své práce z krytového divadla, kde stejnojmenné představení Za zavřenýma očima aneb Na prázdné dlani kamínek (prem.1999) patřilo k nejoblíbenějším. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)