Mycelium IV. Vidění (2017)

Mycelium 4 2017Vilma Kadlečková. Dramatizovaná audiokniha. Režie Jitka Škápíková.

Osoby a obsazení: Lucas Hildebrandt (Jaroslav Plesl), Kamëlëmöernü (Jana Stryková), Pinkertina Wardová (Klára Issová), Fiona Fergussonová (Kristýna Frejová), Maëwënë (Valérie Zawadská), Jerald Craig (Marek Holý), Sofie Hildebrandtová (Dana Pešková), Roy Stafford (Jan Vlasák), Leni Byrdová (Lucie Polišenská), Daniel Byrd (Martin Zahálka) a Julie Lothová (Jaromíra Mílová).

Vydal OneHotBook v roce 2017 (2 CD mp3, AK145, 21 hod. 49 min.).

Pozn.: Když se össenská Loď vynoří z R-A prostoru mrtvá, pro Össeany je to důvod ke smutečním obřadům – a pro Pozemšťany drama. Členové posádky, kteří katastrofu přežili, mají být obětováni. Církev se nehodlá vzdát tisíciletých tradic kvůli životům několika lidí z planety, která se jim podřizuje čím dál víc. Lucas Hildebrandt pokusy o záchranu ignoruje. Necítí se jako hrdina, který by měl jednat: je jen stínem svého dřívějšího já, zbavený vůle, závislý na össenských drogách, vyhořelý. A přesto je to právě on, kdo dokáže postřehnout podstatné věci. Tuší, že smrt Lodi je předzvěstí mnohem zásadnějších změn – změn, vůči kterým jsou Pozemšťané slepí. Hrozba, o které se mluví ve starých össenských Knihách, je tady. (anotace vydavatele)

Vilma Kadlečková další tituly (* 1971)

Narodila se v Praze, absolvovala střední ekonomickou školu a obor vědecké informace a knihovnictví na Filozofické fakultě Karlovy univerzity. Počátkem 90. let se podílela na vzniku hry Dračí doupě, spolupracovala při založení klubu hráčů Hexaedr a s nakladatelstvím Altar, později pracovala jako redaktorka a překladatelka. Většina jejích děl náleží k cyklu Legendy o argenitu, jehož součástí jsou např. romány Na pomezí Eternaalu, Meče Lorgan, Stavitelé věží i další novely a povídky. Motiv argenitu se objevuje i v pětidílné sáze Mycelium, jehož první tři díly (Jantarové oči, Led pod kůží, Pád do temnot) vyšly v nakladatelství Argo, které připravuje i další dva svazky (Vidění, Hlasy a hvězdy). Autorka se věnuje také fantasy (částečně sbírka Jednou bude tma, román Pán všech krůpějí, novela O snovačce a Přemyslovi), podílela se i na projektu Tajná kniha Šerosvitu. První kniha pentalogie Mycelium Jantarové oči získala cenu Akademie SFFH 2013 jako Kniha roku a Nejlepší původní česká nebo slovenská kniha. Více o Myceliu na http://mycelium.argenite.org/, o autorce a jejích dalších projektech na www.argenite.org.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)