Navždy v Provence (2017)

Navždy ProvencePeter Mayle. Nezkrácená audiokniha. Z anglického originálu Toujours Provence vydaného nakladatelstvím Penguin Books Ltd. v Londýně přeložil Paul Millar. Hudba Dominik Svoboda. Záznam Jan Bláha. Obálka Jiří Franc, studio 3mosquitos. Režie, zvuk a střih Luboš Lubomír Koníř. Design obalu pro CD Martin Urbánek. Odpovědná redaktorka Karolina Srncová.

Čte Pavel Soukup.

Natočeno 2017 (studio Wariete). Vydalo Tympanum, červenec 2017 (1 CD MP3, EAN 8594072272707; celková délka ca 7 hodin 45 minut).

Pozn.: Druhá část volné trilogie vonící levandulí a chutnající po těch nevybranějších lahůdkách a nejlepším víně. Nechte se okouzlit vtipným vyprávěním o zdánlivě všedních událostech francouzského venkova, z nichž se rodí umění žít. Z každé maličkosti, kterou můžeme spolu s autorem objevovat a obdivovat, na nás dýchá pohoda a vlídný humor, ať už jde o zpívající ropuchy v St. Pantaléon, přednášku na téma pastis či sousto za soustem s labužníkem-přeborníkem. Audioknihu v neodolatelném podání Pavla Soukupa a v režii Luboše Koníře hudebně doprovodil Dominik Svoboda. (anotace)

Peter Mayle (1939)

Slavný britský spisovatel narozen v Brightonu, proslavený především řadou knih zabývajících se jeho pobytem v Provence. V roce 1975 se rozhodl ukončit své patnáctileté působení v reklamním průmyslu a začal se věnovat vzdělávacím knihám včetně série věnované sexuální výchově dětí a mladistvých. Ve svých padesáti letech se do historie zapsal knihou Rok v Provenci vypravující o roce stráveném v Ménerbes, vesnici na jihu départmentu Vaucluse v oblasti Provence. Tato kniha se okamžitě stala bestsellerem a získala řadu ocenění a byl podle ní natočen i televizní seriál. Francouzská vláda samotného autora jmenovala roku 2002 Rytířem Čestné legie.

Pavel Soukup (1948)

Divadelní a televizní herec a především výborný dabér, který propůjčil hlas mnoha zahraničním hvězdám, se narodil v poslední den roku 1948 v Praze. Úspěšně vystudoval Fakultu žurnalistiky UK a herectví na DAMU. Po škole přišla první angažmá v oblastních divadlech (v Olomouci a Liberci). Později se vrátil zpět do Prahy, kde účinkoval v Městských divadlech pražských a v Hudebním divadle v Karlíně. Jeho charismatický hlas je dobře znám z filmových a televizních obrazovek. Promlouvají jím například Robin Wiliams, Gérard Depardieu, Michael Douglas, Harrison Ford, Bruce Willis, Robert Redford nebo Sylvester Stallone a Arnold Schwarzenegger.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)