Řez do tuhého (2017)

Judy Melinek a T. J. Mitchell. Kompletní audiokniha.

Čte Magdaléna Straková.

Natočeno 2017. Vydalo Blue Vision v roce 2017 (MP3, celková délka 8 hod. 41 min.).

Pozn.: Kariéru soudní lékařky začínala Judy Melinek na mimořádném místě a v mimořádném čase. Měla za sebou teprve pouhé dva měsíce praxe coby newyorská soudní lékařka, když došlo k útokům z 11. září 2001. Vyšetřovala těla obětí anthraxových obálek, které vyděsily Spojené státy o měsíc později. V listopadu 2001 byla u identifikace obětí havárie letu 587, který se zřítil v Queens. Během dalších dvou let měla Judy „na pracovním stole“ 262 lidí i jejich částí. Oběti vražd, nehod, sebevrahy. Těla znetvořená, těla ve větším či menším stupni rozkladu.

Jaká je práce forenzního patologa? Seriály jako CSI: Kriminálka Las Vegas ukazují pouze přijatelnější tvář. Skutečnost je přitom taková, že patří k fyzicky a psychicky nejnáročnějším povoláním vůbec. Společné nicméně mají televize a realita jedno – těla nikdy nelžou. A kdo jim umí naslouchat, tomu odhalí pravdu.

Judy Melinek naslouchá mrtvým velice pozorně, zároveň je skvělá vypravěčka – v mimořádně čtivém příběhu soudní lékařky, která svůj život dělí mezi manžela, malého syna a mrtvé v chladících boxech, vám představí forenzní patologii bez příkras a bez patosu.
Uživatelské hodnocení a recenze

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)