Metro 2034 (2018)

Metro 2034Dmitry Glukhovsky. Kompletní audiokniha. Režie Hynek Pekárek.

Čte Alexej Pyško a Eva Josefíková.

Natočeno 2018. Vydal OneHotBook v roce 2018 (1 CD MP3, katalogové č.: AK149;  EAN: 8594169481494).

Pozn.: Volné pokračování kultovního apokalyptického bestselleru METRO 2033. Píše se rok 2034. Jaderná válka před mnoha lety zpustošila převážnou část světa a lidé přežili jen v rozlehlých sítích metra ve velkoměstech, kde vytvořili zvláštní civilizaci. Její existence je však ohrožena. Obyvatelé odlehlé stanice Sevastopolskaja jsou zneklidněni, protože ze severního tunelu – jejich jediného spojení s vnějším metrem – k nim přestaly pronikat jakékoliv zprávy… a zásoby. Všechny průzkumné skupiny, které tím směrem vyslali, beze stopy zmizely. Za této situace se tajuplný velitel Hunter, který se na Sevastopolské objevil teprve před několika týdny, rozhodne, že přijde záhadě na klou. Na nebezpečnou misi přibere bývalého řidiče metra, kterému pro jeho oblibu ve schraňování informací říkají Homér, a dalšího vojáka. Trojice se vydává na cestu, která předurčí osudy všech obyvatel stanice – pokud se totiž neobnoví spojení s Hanzou, nedostatek léků, potravin a munice všechny odsoudí k smrti.

Dmitry Glukhovsky (*1979) 

Ruský spisovatel a žurnalista se věnuje převážně žánru sci-fi a magického realismu. Ve svých osmnácti letech zdarma uveřejnil na svých webových stránkách prózu Metro 2033. Román celosvětově získal přes 3 milióny čtenářů a roku 2005 byl vydán i knižně. Obdržel rovněž prestižní evropskou cenu ESFS Awards Eurocon 2007 jako nejlepší literární debut za rok 2007 a stal se předlohou úspěšné počítačové hry. V roce 2007 vydal autor fantasy novelu Soumrak a o dva roky později pokračování své prvotiny Metro 2034, které se stalo ruským bestsellerem roku. Sérii zatím završil třetí knihou Metro 2035. Jako novinář působil v EuroNews TV, Deutsche Welle a Russia Today; přispíval také do periodik jako Harper’s Bazaar, l’Officiel a Playboy.

Alexej Pyško  (* 1956)

Z gymnázia v Havířově se přihlásil na DAMU a byl přijat. Po studiích nastoupil do Státního divadla v Ostravě a v roce 1980 se stal členem činohry Národního divadla v Praze, kde ztvárnil nepřeberné množství rolí – zahrál si například ve slavném představení Sluha dvou pánů. Před kamerou se poprvé objevil v roce 1978 ve snímku Slečna Rajka a od té doby je obsazován jak do filmů (Vrchní, prchni!, Učitel tance, GangsterKa) a seriálů (Inženýrská odysea, My všichni školou povinní, Expozitura, Ordinace v růžové zahradě, Cesty domů, Policie Modrava, Rapl), tak do pohádek (Kdo probudí Pindruše, Nesmrtelná teta). Od roku 1993 vyniká zejména v dabingu – výhradně jeho hlasem promlouvá Bruce Willis (počínaje seriálem Měsíční svit).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)