Orlova kořist (2018)

Audiokniha Orlova kořist  - autor Simon Scarrow   - interpret Marek HolýSimon Scarrow. Kompletní audiokniha. Pátý díl historické románové série.

Čte Marek Holý.

Natočeno 2018. Vydala Audiotéka, Bookmedia, květen 2018 (celková délka 15 hodin 14 minut).

Série: Quintus Licinius Cato  #5

Pozn.: Uběhl již více než rok od okamžiku, kdy na britských březích přistála římská armáda. Barbarský vojevůdce Caratacus jim ale neustále znepříjemňuje život. Jenže mocný císař Claudius opravdu potřebuje v Británii dosáhnout vítězství, aby konečně upevnil svou vládu. Nadešel tedy čas, aby Římané své nepřátele nadobro přemohli. V předvečer bitvy centurioni Cato a Macro doufají, že se jejich pobyt na ostrově chýlí ke konci. Zasadí Caratacovi konečně rozhodný úder? Nebo na bitevním poli nedopadne vše podle plánu?

SIMON SCARROW:
Narodil se v Nigérii, ale společně se svými rodiči procestoval řadu cizích zemí, než zakotvil v Británii. Tam vystudoval historii a tento obor i dále učil na City College Norwich. Specializoval se na římské dějiny a rád pro své studenty pořádal poznávací cesty po různých římských památkách a muzeích. Nakonec se rozhodl, že napíše takové knihy, jaké by si sám rád četl. A tak vznikla řada románů z období římské invaze do Británie. Pedagogické kariéry se nakonec vzdal a nyní se živí jako spisovatel na plný úvazek.

MAREK HOLÝ:
Brněnský herec. Před studiem JAMU dal přednost angažmá v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě. Odtud jeho cesta pokračovala do Prahy, kde se stal členem hereckého souboru Divadla na Vinohradech. Je držitelem Ceny Thálie za rok 2013 za titulní roli v muzikálu Zorro. V televizi se objevuje zřídka, například v pohádkách Sedmero krkavců nebo Kočičí princezna. Hodně se věnuje dabingu a načítání audioknih.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)