George Lucas : Život stvořitele Star Wars (2018)

Audiokniha George Lucas  - autor Brian Jay Jones   - interpret Zdeněk KupkaBrian Jay Jones. Kompletní audiokniha o vizionářském otci Hvězdných válek.  Překlad Michal Prokop, Jan Kalandra.

Čte Zdeněk Kupka.

Natočeno 2018. Vydala Audiotéka, Bookmedia, květen 2018 (celková délka 20 hodin 51 minut).

Pozn.: Strhující biografie o stvořiteli Star Wars, jeho životu a díle. Georg Lucas je vykreslen jako milovník automobilů a nefalšovaný filmový vizionář, tvůrce obrovského impéria, průkopník vizuálních a zvukových efektů a zakladatel společností Pixar a Lucasfilm. Spojuje také osudy dalších filmařů, jako jsou Steven Spielberg nebo Martin Scorsese. Dozvíte se nejen zajímavosti ze života hvězdného filmaře, ale také to, co probíhalo během natáčení Star Wars. Od castingů až po konečná stříhání.

Kniha není jen biografií, ale také příběhem o jednom neunavitelném člověku, který se nevzdal i přes všechny překážky hollywoodského systému, splnil si sen a odstartoval jednu popkulturní senzaci trvající několik generací.

GEORGE LUCAS:
Střihač, scénarista, producent, režisér a filmový guru. Debutoval v 80. letech, kdy se řadil k tzv. Novému Hollywoodu. Narodil se v kalifornském městě Modesta a od mala chtěl být automobilových závodníkem. Snad tomu chtěl osud, aby se po těžké nehodě v závodním autě stal filmařem. Je jedním z nejbohatších a nejvlivnějších filmařů planety – a to za svou kariéru natočil velmi málo (sedm) filmů. George Lucas se stal ikonou a nepopiratelným průkopníkem moderních technologií v oblasti kinematografie.

ZDENĚK KUPKA:
Tento herec Divadla Pod Palmovkou se původně chystal vystudovat Vysokou školu strojně textilní. Odtud ale po několika semestrech odešel do Divadla F. X. Šaldy pracovat jako kulisák. Postupně se ale stal plnohodnotným hercem. Na českých jevištích měl možnost potkat se s rolemi Malvolia ve Večeru tříkrálovém, Trigorina v Rackovi, Gilese v Pasti na myši, Joa v Někdo to rád horké, Johna Proctora v Čarodějkách ze Salemu, Chlestakova v Revizorovi, Krále Bertieho v Králově řeči, nebo Krále Artuše v muzikálu Monty Python’s Spamalot. Nyní odchází na volnou nohu. Ve volném čase se intenzivně věnuje tenisu a golfu. .

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)