Příběhy Staré dámy (2018)

Book coverTomáš Macek. Kompletní audiokniha. Režie Hynek Pekárek.

Čte Pavel Soukup a Vasil Fridrich.

Natočeno 2018. Vydal OneHotBook, červen 2018 (2 CD MP3, katalogové č. AK200; EAN 8594169482002;  délka nahrávky 17 hodin 2 minuty).

Ukázka k poslechu

Pozn.: „Velocipéd už není hračkou, ale motorem člověka!“  Tour de France představuje více než 100 let dechberoucích dramat, komických situací i tragických nehod, má své hrdiny i poražené. Tohle podivuhodné divadlo nepřestává fascinovat, v kulisách francouzské přírody ji každoročně sleduje tisíce lidí, nejen fanoušků cyklistiky a hltačů kilometrů. Nechte si vyprávět stovky strhujících historek a příběhů, poznejte barvitou mozaiku lidí, kteří šlápli do pedálů a objeli celou Francii a pro které tahle „stará dáma“ nikdy neztratí svůj půvab. Chybět nebude ani stopa, kterou na ní zanechali čeští sportovci, jejichž vzpomínky autor zaznamenal.

Tomáš Macek (* 1968)

Vystudoval žurnalistiku na Karlově univerzitě v Praze a poté pracoval ve sportovních redakcích Plzeňského deníku a deníku Sport, od roku 2003 je sportovním redaktorem deníku MF DNES. Jako reportér se účastnil již třinácti olympijských her, šesti letních a sedmi zimních. Působil na cyklistických závodech Tour de France, Giro d’Italia a Vuelta a España, na atletických i biatlonových světových šampionátech nebo na tenisových grandslamových turnajích. Historií Tour de France a dalších cyklistických závodů se v minulosti zabýval na stránkách MF DNES a v časopisech Peloton a 53×11.

Vasil Fridrich (* 1976)

Absolvoval DAMU, během studia také účinkoval v divadelním spolku Kašpar a v divadle J. K. Tyla v Plzni. V roce 1995 se stal členem CD 94 v Divadle v Celetné. Po skončení studií získal angažmá ve Švandově divadle, v letech 2002–2005 působil ve Středočeském divadle Kladno. V současné době působí v Městských divadlech pražských. Zahrál si například ve dvoudílném televizním filmu Metanol (2018) nebo ve snímcích Hodinový manžel (2014), Kobry a užovky (2015), Teorie tygra (2016) či v seriálu Svět pod hlavou (2017).

Pavel Soukup (* 1948)

Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově a poté úspěšně absolvoval DAMU. Po studiu působil v oblastních divadlech, později se vrátil do Prahy, kde hrál v Městských divadlech pražských, především v Divadle ABC, a stal se členem souboru Hudebního divadla v Karlíně. Dobře známý je z televizních obrazovek – od roku 1980 se objevuje v televizních pohádkách, komediích a také v seriálech (např. Náhrdelník, Život na zámku, Ordinace v růžové zahradě). Daleko známější je ovšem jeho hlas – jednak díky mnoha dokumentům, k nimž namluvil komentář, a jednak jako dabér Arnolda Schwarzeneggera, Robina Williamse, Gérarda Depardieua, Michaela Douglase, Harrisona Forda, Bruce Willise nebo Roberta Redforda. Svůj hlas propůjčil i kresleným postavičkám z filmů Toy Story: Příběh hraček, 101 dalmatinů či Spláchnutej. Za mistrovství v dabingu byl několikrát oceněn.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)