Příběh nového jména (2018)

Audiokniha Příběh nového jména  - autor Elena Ferrante   - interpret Zuzana SlavíkováElena Ferrante. Kompletní audiokniha.

Čte Zuzana Slavíková.

Natočeno 2018. Vydala Audiotéka, Bookmedia v roce 2018 (MP3, celková délka 19 hodin 57 minut).

Série: Neapolská sága #2

Pozn.: Druhý díl tetralogie zachycuje mládí dvou svobodomyslných přítelkyň Eleny a Lily objevujících vlastní tělo a sexualitu ve světe neapolských mužů, pro které milovat znamená především vlastnit. Děj je zasazen do šedesátých let dvacátého století, kdy se Itálie probouzí k životu, poznává zábavu a bezstarostnost, přichází sexuální revoluce, ale i studentské a dělnické nepokoje.

ELENA FERRANTE
je pseudonym neapolské spisovatelky a překladatelky Anity Rajové. V jejích románech, z nichž dva se již dočkaly filmového zpracovávní, vystupují výrazné ženské postavy, které se vypořádají s vlastní situací, osobností a složitými vztahy. Spisovatelčina občanská identita vyšla najevo až v roce 2016 a kromě ní se pod pseudonymem Elena Ferrante skrývá také její manžel, spisovatel Domenico Starnone.

ZUZANA SLAVÍKOVÁ
se narodila do herecké rodiny, a tak není divu, že se herečkou stala i ona. Přestože ji zajímala práva. Po studiu se tato vystudované herečka stala členkou činohry Národního divadla v Brně. Od roku 2007 působí v Divadle pod Palmovkou. Účinkovala v řadě filmů a seriálů (Četnické humoresky), moderovala ceny Týtý nebo vědomostní TV-soutěž Nejslabší, máte padáka! (2002–2004). V současné době se kromě divadla věnuje i dabingu a načítání audioknih.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)