Hrůza v Dunwichi (2019)

Howard Phillips Lovecraft. Povídka.

Natočeno 2019. Vydal Tartarus (1. díl 13. 2. 2019) na YouTube.

Pozn.: Povídka vznikla během července a srpna 1928. Poprvé publikována v časopise Weird Tales v dubnu 1929. Lovecraft se v dopise pro magazín domníval, že povídka je tak ďábelská, že se ji magazín netroufne otisknout. Editor časopisu, ale neváhal a povídku ihned přijal a autoru vyplatil bohatý honorář 240 dolarů. Povídka se odehrává ve smyšleném městečku Dunwich ve státě Massachusetts a patří ke klíčovým povídkám mýtu Cthulhu. Podmětem pro popis krajiny se Lovecraftovi stal výlet do Wilbrahamu v Massachusetts.

Howard Phillips Lovecraft (20.8. 1890 Providence – 15.8. 1937 Providence) byl americký básník, spisovatel, esejista a amatérský žurnalista věnující se literární tvorbě v oblasti fantasy, science fiction a především hororu, které kombinoval v tehdejším oblíbeném žánru „weird fiction“. Lovecraft se nicméně po celý život potýkal s finančními obtížemi, které řešíval ghostwritingem. Měl pověst výstředního samotáře, laskavého přítele i nesmírně sečtělého učence, jenž se zabýval rozsáhlým amatérským studiem astronomie, chemie, geologie, historie, filosofie, antropologie, literatury i architektury.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)