Kouzelníci z pradávna (2019)

Book coverCressida Cowellová. Kompletní audiokniha. Překlad Vratislav Kadlec. Režie Jitka Škápíková.

Čte Jan Maxián.

Natočeno 2019. Vydalo OneHotBook, březen 2019 (1 CD MP3, katalogové č.: AK256; EAN: 8594169482569; celková délka nahrávky 7 hodin 19 minut).

Ukázka k poslechu

Pozn.:  Kdysi dávno byla magie skutečná… Než přišli válečníci, bývaly temné hvozdy plné kouzelných tvorů. Teď je však všechno jinak. Zar je chlapec z kmene kouzelníků, který nemá magické schopnosti, a udělá cokoliv, aby je získal. Čára je dívka z kmene válečníků, ale vlastní zakázaný kouzelný předmět, a udělá cokoliv, aby to utajila. Oba dva byli vychováni, aby se k smrti nenáviděli. Přesto musejí zapomenout na svoje odlišnosti a dostat se do sklepení pod válečnickým hradištěm. Právě tam procitá cosi, co spalo stovky let…

Od autorky bestselleru Jak vycvičit draka.  Audiokniha vychází zároveň s knižní verzí od nakladatelství Slovart.

Cressida Cowell (* 1966)

Anglická spisovatelka studovala angličtinu v oxfordské Keble College a absolvovala uměleckou školu svatého Martina i univerzitu v Brightonu, kde studovala grafický design a ilustraci. Psaní se začala věnovat již v devíti letech, kdy se s rodiči přestěhovala z Londýna na malý ostrov u západního pobřeží Skotska. Okolní divoká a drsná krajina přímo vybízela k vymýšlení příběhů o dracích. Přesto první dětskou knihu s tímto tématem vydala až ve svých 33 letech. Je autorkou série Škyťák Šelmovská Štika (Slovart), z níž je nejznámější první díl Jak vycvičit draka, který se také stal předlohou stejnojmenného animovaného filmu z roku 2010 i jeho dvou pokračování Jak vycvičit draka 2 (2014) a Jak vycvičit draka 3 (2019). Na úspěch navázala další oceňovanou řadou příběhů pro děti Kouzelníci z Pradávna (Slovart, 2019), která rovněž vyjde knižně i audioknižně. Je laureátkou ocenění Blue Peter Book Award 2018 za sérii Kouzelníci z pradávna nebo Nestlé Children’s Book Prize 2006 za příběhy holčičky jménem Emily Brown.

Jan Maxián (* 1983)

Po absolvování Pražské konzervatoře působil na mnoha divadelních scénách (Kalich, Východočeské divadlo Pardubice,  Broadway, Divadelní společnost Háta, Státní opera, Hybernia či Cirk La Putyka), proslavil se zejména jako člen populární skupiny Nightwork. Je také skladatel a hudebník. Dobře známý je jeho hlas – daboval slavné hollywoodské herce (např. Elijah Wood , Tobey Maguire, Robert Pattinson) a řadu animovaných postav (např. hlavní postava seriálu Spongebob v kalhotách nebo Mort z filmové série Madagaskar a seriálu Tučňáci z Madagaskaru).

Lit.: Gregor, Lukáš: Jednou, kdysi pradávno. In web Naposlech.cz, 22. 4. 2019 (recenze). – Cit.: Cressida Cowell se vydává vůbec poprvé mimo svět svých dračích hrdinů. Po sérii o Škyťákovi, která přivedla filmové studio DreamWorks k titulům Jak vycvičit draka, nám tato anglická spisovatelka otevírá dvířka do další říše bohaté na fantazii, napětí, dobrodružství a humor.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)