Koruna démonů (2019)

Audiokniha Koruna démonů  - autor James Rollins   - interpret Jiří SchwarzJames Rollins Czajkowski. Z anglického originálu The Demon Crown přeložil Zdík Dušek.

Čte Jiří Schwarz.

Natočeno 2019. Vydala  Audiotéka, Bookmedia, duben 2019 (celková délka 17 hodin 7 minut).

Série: Sigma Force

Pozn.: Audiokniha Koruna démonů je výpravný román plný dobrodružství a akce, další z příběhů speciální jednotky Sigma Force.
Když tým vědců narazí u brazilského pobřeží na ostrov, na němž byl veškerý život zničen a pohlcen nějakým neznámým druhem překonávajícím nejdivočejší představivost, zaútočí na ně ozbrojenci a zabijí všechny členy týmu kromě jednoho: entomologa a odborníka na jedovaté živočichy Kena Matusuiho.

Hrozba však souvisí i s děsivým tajemstvím pohřbeným před sto lety pod National Mall: sbírkou kostí zachovaných v jantaru. Předmět schovala skupina vědců pod vedením Alexandera Grahama Bella, aby ochránila lidstvo. Zároveň si ho netroufla zničit, neboť objekt obsahuje úžasný příslib pro budoucnost: klíč k tajemství života po životě.

Problém je ale mnohem děsivější – byla vypuštěna dávná hrůza v podobě zbraně nevýslovné síly. Velitel Grayson Perce ze Sigma Force musí tuto hrozbu zastavit, není to však jednoduché. S každým dalším objevem se hrozba proměňuje a roste – přizpůsobuje se a přežívá každý pokus o její zničení. Pokaždé je silnější a chytřejší. Grayovi dochází čas i možnosti, proto se rozhodne spojit s největším protivníkem Sigmy Force – s nově vzkříšeným Bratrstvem.

JAMES ROLLINS
Vlastním jménem James Paul Czajkowski, rodák z Chicaga, je v současnosti jedním z nejúspěšnějších autorů dobrodružných příběhů a thrillerů. Pod jménem James Clemens publikuje také romány žánru fantasy. Na vysoké škole se zaměřil na studium evoluční biologie a v roce 1985 získal doktorát veterinárního lékařství na univerzitě v Missouri. Poté si v kalifornském Sacramentu otevřel vlastní veterinární praxi. Literaturou se začal zabývat na konci 90. let a poté, co rychle uspěl, se stal spisovatelem z povolání. Ve svých románech zužitkoval například i své zkušenosti speleologa a certifikovaného potápěče, v tvorbě mu pomáhají rovněž praktické znalosti z medicíny a přírodních věd.

JIŘÍ SCHWARZ
Herec a dabér se narodil v Praze, kde také vystudoval Státní konzervatoř. Po jejím ukončení získal v letech 1980-1982 angažmá ve Státním divadle v Ostravě a v letech 1982 až 1991 ve Švandově divadle. Od 90. let vystupuje v Městských divadlech pražských. Hrál v mnoha televizních filmech, pohádkách a seriálech. Věnuje se rovněž dabingu a načítání audioknih.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)