Závan klíčovou dírkou (2019)

Audiokniha Závan klíčovou dírkou  - autor Stephen King   - interpret Libor TeršStephen King. Kompletní audiokniha.

Čte Libor Terš.

Natočeno 2019. Vydala Audiotéka, Bookmedia, červen 2019 (MP3, celková délka 10 hodin 51 minut).

Ukázka k poslechu

Pozn.:  Osmá audiokniha série Temná věž dějově zasazená mezi čtvrtý a pátý díl, která by klidně mohla nést název Temná věž 4 ½ …

Čtenáři cyklu Temná věž se zde znovu setkají s Rolandem z Gileadu a jeho ka-tet: Eddiem, Susannah, Jakem a Ochem. Při jejich putování po stezce Paprsku je zastihne prudká bouře, která je donutí nějakou dobu setrvat v úkrytu. Venku skučí vichr a praskají stromy, a Roland zatím vypráví ne jeden podivný příběh, ale dva, a vrhá jimi fascinující světlo na svou těžkou minulost. Po smrti matky poslal otec mladého provinilého pistolníka Rolanda na vzdálenou farmu, aby vyšetřil záhadnou vraždu. Roland na místě objeví krvavou změť lidských i zvířecích stop a strašlivá jatka. Přežil jenom jeden svědek: statečný, ale vystrašený chlapec Bill Streeter. Roland, který tehdy sám dětství sotva odrostl, chlapce uklidňuje vyprávěním příběhu z Knihy Eldů, jejž mu dřív čítávala matka před spaním: „Závan klíčovou dírkou“. „Člověk není nikdy příliš starý na příběhy,“ říká Roland Billovi. „Muž i chlapec, dívka i žena, všichni žijí jen pro ně.“

STEPHEN KING
Pokud mluvíme o Stephenu Kingovi, musíme o něm hovořit jako o jednom z nejproduktivnějších, čtenářsky nejúspěšnějších a neprodávanějších spisovatelů a grafomanů moderní doby. Vydal již před 70 titulů (některé pod pseudonymem Richard Bachman). Specializuje se na horory a řada jeho knih a povídek byla zfilmována. Mezi jeho nejslavnější díla patří knihy Carrie, To, Mrtvá zóna, série Temná věž a Prokletí Salemu. Na jeho dílech jsou postaveny například snímky Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle. Pochází z Portlandu v Maine a povídá se, že právě on svou knihou To, rozšířil fobii z klaunů – coulrofobii.

LIBOR TERŠ
Libora Terše můžete znát spíše než podle fotky, podle jeho typicky zabarvenému hlasu. Dabingu se věnuje celý život a za svou kariéru nadaboval desítky postav seriálů i filmů. Mezi ty nejznámější patří například Dr. James Wilson ze seriálu Dr. House, detektiv Frank Tripp ze seriálu Kriminálka Miami. Můžete jej slyšet i v mnoha hollywoodských filmech, ke kterým patří Batman: Návrat Temného rytíře, Jak vycvičit draka, Armagedon nebo Madagaskar. Audiotéce propůjčil svůj hlas k načtení série Temné věže Stephena Kinga.

Copyright © 2012 by Stephen King. Original English title: The Wind Through the Keyhole. Published by agreement with the author and the author’s agents, The Lotts Agency, Ltd. Translation © Linda Bartošková, 2013.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)