Houbeles Musicus (2019)

Petr Maděra. Veršovaný atlas hub pro děti. Hudba  Alžběta Trojanová. Hrají  Bezobratři. Zpívají Alžběta Trojanová, Jarda Svoboda, Vratislav Brabenec, Josef Janíček, Ridina Ahmedová.

Čte Arnošt Goldflam.

Natočeno březen 2019  (studia Indies Scope, Pagoda – studio snivců a G.A.W.). Vydal Indies Scope Records 31. 5. 2019 (1 CD MP3; 2664505-2).

Pozn.: Hudební smaženice z 50 druhů hub aneb Houbeles Musicus je veršovaný atlas hub pro děti. Kniha Houbeles pictus byla předlohou pro tuto novou nahrávku, určenou pro houbaře v každém věku. Básně Petra Maděry zhudebnila Alžběta Trojanová a na interpretaci písní se podílí 45 muzikantů a herců – např. členové kapel Traband, The Plastic People of The Universe, Dick O’Brass či Bezobratři. Na nahrávce je podobně jako v knize vždy předřazena čtená hádanka v podání Arnošta Goldflama, po které následuje zpívaná odpověď o konkrétní houbě. Součástí CD je také pohádka, která je zčásti čtená a zčásti zhudebněná, a několik dalších básní ze světa hub. Většinu písní doprovází akustické nástroje, které patří k jedlým houbám, zatímco v písních o jedovatých houbách jsou použity též elektrické nástroje jakožto závan jiného a zrádného světa ve světě přírody. Cílem hudebního zpracování je podpořit v dětech cit pro rozmanité hudební harmonie a nálady. Všeprostupující humor a charaktery jednotlivých hub zaujmou malé i velké posluchače. CD je zabaleno v originálním obrázkovém digipacku ve formě leporela, ilustrovaného Milošem Koptákem. CD je nezbytná prázdninová výbava na cesty pro všechny děti, rodiče a prarodiče, kteří občas vyrážejí do lesa a přírody, poznávají a sbírají houby!

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)