Pod toskánským sluncem (2019)

Frances Mayesová. Kompletní audiokniha. Z anglického originálu Under the Tuscan Sun: At Home in Italy, vydaného nakladatelstvím Broadway Books v New Yorku roku 1997, přeložila Zuzana Mayerová.  Hudba Mario Buzzi. Design obálky a grafická úprava obalu pro CD Jan Mottl. Foto autorky John Gillooly. Odpovědná redaktorka Tereza Melicharová.

Čte Renata Volfová.

Nahrávku vytvořila Knihovna a tiskárna pro nevidomé Karla Emanuela Macana v roce 2019. Vydalo Tympanum 10.8. 2019 (2 CD MP3).

Pozn.:  Bramare znamená toužit a sole slunce.  Bramasole, můj druhý domov, je místo toužící po slunci stejně jako já.

Audiokniha Pod toskánským sluncem vznikla na základě deníku z prvních pěti let autorčina pobytu v Toskánsku. Spolu s přítelem Nedem zakoupila opuštěnou vesnickou usedlost a rozhodla se ji opravit tak, aby nenarušila její původní kouzlo. Autorka se zaujetím i nadhledem popisuje práci na domě a setkání se svérázným italským naturelem. Historie prorůstající krajinou, vynikající a přitom jednoduchá italská kuchyně a krásná příroda dotváří mozaiku vyprávění ze světa, kde se čas zastavil. Součástí audioknihy je booklet se 46 originálními italskými recepty.

Frances Mayesová (1940)
Autorka úspěšných knih čerpajících z jejích pobytů v Toskánsku, kde pravidelně tráví část roku, a několika svazků prózy a poezie. Je pravidelnou přispěvatelkou časopisů Food & Wine, House Beautiful a dalších periodik, na San Francisco State University přednáší obor tvůrčího psaní. Její román Pod toskánským sluncem figuroval více než dva roky na žebříčku bestsellerů listu New York Times. Roku 2003 se dočkal i úspěšného filmového zpracování. V češtině vyšly i její další knihy La bella Toscana, Toskánsko na každý den, Vaříme s toskánským sluncem a Rok ve světě.

Renata Volfová (1959)
Herečka, rozhlasová hlasatelka a dabérka. Po svém otci Richardu Honzovičovi zdědila lásku k filmu a k rozhlasu. Vystudovala Státní konzervatoř v Praze. Hrála mimo jiné ve filmech Prodloužený čas a Fešák Hubert, ale známá je především jako dabérka. Téměř dvě desetiletí pracovala jako hlasatelka stanice Český rozhlas 2 Praha. Namlouvá komentáře k televizním pořadům a pro nevidomé načetla na 150 audioknih. Tympanum v její interpretaci vydalo audioknihy Solaris, Šifra mistra Leonarda, A hory odpověděly, Čtyři dohody – pracovní kniha, Žena pro třetího krále a další.

Román | Nezkrácená verze na 1 mp3 CD | Celková délka 12 hodin 38 minut
Nahrávka vznikla podle knihy Frances Mayesové Pod toskánským sluncem – Můj italský domov vydané nakladatelstvím Ladislav Horáček – Paseka v Praze a Litomyšli roku 2008. Copyright © 1996 by Frances Mayes. All rights reserved.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)