Inventúra (Inventura, 2019)

InventúraAndrej Hryc. Kompletní audiokniha.

Čte autor.

Natočeno 2019. Vydal Slovart, listopad 2019 (celková délka 17 hod.).

Pozn.:  Až 740 mien Andrejovi Hrycovi stálo za to, aby im venoval miesto vo svojej pravdivej a pre niekoho aj riadne štipľavej autobiografii nazvanej Inventúra.

Autor v úvode audioknihy hovorí: „Je veľa ľudí, ktorých v tejto knihe spomeniem, no napriek tomu, že keď ich občas stretávam na ulici alebo pri rôznych spoločenských príležitostiach, nestoja mi ani za ten pohľad. Z rôznych príčin nimi pohŕdam, vlastne by mi nemali stáť ani za zmienku, možno by som sa mohol a aj mal povzniesť nad ich úbohú existenciu, ale ako inak si s nimi vyrovnať účty?…

Ja chcem hovoriť.“

Spomienky z mladosti, prvé lásky, angažmán na Novej scéne, ale aj nevyšetrená smrť otca. Susedské spolunažívanie s komunistami, rozlúčka s VPN a odchod z HZDS. Neuveriteľný príbeh Rádia Twist, legendárna nahrávka telefonátu medzi ministrom vnútra Ľ. Hudekom a I. Lexom o únose prezidentovho syna – to všetko odhaľuje Inventúra, osobné a zároveň verejné zúčtovanie.

O svojej biografii, ktorú teraz ponúkame v audioknižnej podobe, povedal: „Moji rodičia mi za mlada vtĺkli do hlavy, že ,pozdraviť je slušnosť, ale odzdraviť je povinnosť’. Nuž, niektorým ľuďom som predtým odpovedal na pozdrav so zaťatými zubami. Dnes už nemusím, pretože po Inventúre ma konečne prestali zdraviť oni.“

Okrem tohto čitateľského ohlasu na svoj životopis sa Andrejovi Hrycovi dostalo aj iného ocenenia: 20-tisíc predaných výtlačkov a množstvo pozitívnych listov, e-mailov a esemesiek od neznámych ľudí.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)