Adventní kalendář (2019)

Radek Malý, František Fajtl, Jiří Pilka, Petr Hruška, Eduard Bass, Zdeněk Kalvach, Ivan Martin Jirous, Ivana Myšková, Markéta Pilátová, Jonáš Zbořil, Tereza Boučková, Martina Špinková, Božena Němcová, Irena Dousková, Bohuslav Reynek, Antonín Bajaja, Blanka Čechová, Miloš Doležal, Jan Masaryk, Jonáš Hájek, Olga Černá, Marka Míková, Magdalena Dobromila Rettigová, Karel Čapek. Použité texty Tání vánoční, Vzpomínka na padlé kamarády, Tři vůně dětství, Z prosincového deníku, Pražský Mikuláš, Ano, Virginie, Santa Claus existuje, Báseň (Františka), Pozvánka pro opuštěné dítě, Vánoční tramvaj, Temné vody, Šťastné Vánoce, Za dveřmi, Lucie, V krabici, Doma, První pastorální, Kapr načerno, Zde ve svatostánku je náš Spasitel, Přání k Vánocům a k novému roku, Vánoční oratorium, Vánoční recepty, Kopec, Kapr na černo, na jiný způsob, Svatá noc. Režie a sound design Luboš Koníř. Zvuk David Pravda.  Design obálky studio DesignIQ, Grafická úprava obalu pro CD. Odpovědní redaktoři Tereza Melicharová, Martina Špinková a Vojtěch Kozlík.

Čtou Taťjana Medvecká, Jan Vlasák, Martha Issová a Martin Myšička.

Natočeno 2019. Vydalo Tympanum, s. r. o., a nakladatelství Cesta domů, 2019 (1 CD MP3, celková délka 1 hod 51 minut).

Pozn.: Dvacet čtyři adventních příběhů pro čtyři hlasy.

Co mají společného vzpomínky letce RAF na štědrovečerní večeři ve válečné Anglii s vánoční tramvají v brazilském Porto Alegre a příhodou o staropražském Mikuláši, jak si ji kdysi vyslechl Eduard Bass? A může se potkat poezie Ivana Martina Jirouse s vánočním přáním Jana Masaryka a povídkou Terezy Boučkové? Adventní kalendáře vydávané již mnoho let Cestou domů jsou důkazem, že to možné je… Na každý den adventu v nich připadá jedno vyprávění. Ta nejlepší z nich jsme vybrali pro tuto audioknihu a uslyšíte je v podání Taťjany Medvecké, Jana Vlasáka, Marthy Issové a Martina Myšičky. Zaposlouchejte se do dvaceti čtyř textů, které krok za krokem ušlapávají cestu k nejkrásnějším svátkům v roce.

Taťjana Medvecká (1953)  
Členka činohry Národního divadla, kde nastudovala více jak osmdesát rolí. Dvakrát získala Cenu Thálie, vyhrála v rozhlasové anketě Neviditelný herec a za výkony v dabingu obdržela Cenu Františka Filipovského. Často se objevuje v televizi i ve filmu, hrála v slavném filmu Marečku podejte mi pero, v pohádce Nejkrásnější hádanka nebo např. v televizním seriálu Hořící keř.

Jan Vlasák (1943)
Po studiu na JAMU prošel mnoha scénami, v současné době je členem souboru Městských divadel pražských. Účinkoval v řadě televizních inscenací a filmů (Výchova dívek v Čechách, Milenci a vrazi, Vratné lahve, Bathory), po mnoho let pracuje v rozhlase a v dabingu.

Martha Issová (1981)
Prošla několika pražskými scénami a od roku 2006 zakotvila v angažmá v Dejvickém divadle. Často se objevuje ve filmech – jmenujme Hanele, Tajnosti, Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště, Děti noci, Perfect Days. Je známá také z televizních seriálů (např. Hop nebo trop, Dobrá čtvrť nebo Čtvrtá hvězda). Za roli ve filmu Dukla 61 získala Českého lva.

Martin Myšička (1970)
Vystudoval DAMU, působil v řadě pražských i mimopražských divadel až v roce 1997 vstoupil do angažmá v Dejvickém divadle, jehož je dnes uměleckým šéfem a kde také příležitostně režíruje. Objevuje se často ve filmu (Jedna ruka netleská, Karamazovi, Občanský průkaz a další), za roli ve v komedii Ztraceni v Mnichově byl nominován na Českého lva.

Cesta domů
Cesta domů je nezisková organizace, která se snaží bezmála dvacet let přispět ke zlepšení péče o lidi na konci života u nás. Vedle různých služeb rodinám umírajících v Praze má také malé nakladatelství. Vydává knihy pro děti i dospělé, pro odborníky i široké čtenářstvo ve snaze klást otázky a hledat odpovědi po tom, co je to dobrý život, jak se vztahujeme ke své konečnosti a zda je možné žít dobře a po svém až do samého konce. www.cestadomu.cz

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)