Orel v písku (2020)

Audiokniha Orel v písku  - autor Simon Scarrow   - interpret Marek HolýSimon Scarrow. Kompletní audiokniha. Sedmý díl historické dobrodružné série. Překlad z originálu The Eagle in the Sand Ludmila Havlíková, Tomáš Havlík. Režie Miloš Vrána.

Čte Marek Holý.

Natočeno 2020. Vydala Audiotéka, Bookmedia, únor 2020 (MP3, celková délka 12 hodin 15 minut). Ukázka k poslechu zde.
 
Série: Quintus Licinius Cato #7

Pozn.: Na východní hranici Římské říše to vře. Tamní jednotky jsou v tak žalostném stavu, že císařský tajemník Narcissus vyšle centuriony Macrona a Catona k jedné z místních kohort, aby v ní nastolili pořádek. Po příjezdu do pevnosti Bašír oba důstojníci narazí na další problém – vůdce vzbouřenců Bannus se snaží vyvolávat rozbroje a povzbuzuje obyvatele okolních vesnic k násilnému odporu vůči Římu. S některými z nich se seznamuje i Cato, potom co se ho ve vesnici Ševa ujme laskavá Mirjam, která vychovává vnuka Josefa a stále truchlí po svém popraveném synu Ješuovi. Vzpoura obyvatel nabírá na síle a velení pevnosti ani vojáci nejsou na skutečný boj připravení. Pokud chtějí Cato s Macronem vrátit své kohortě bojovou sílu a zadupat Banna do země, musejí z jednotky vyhnat všechno, co ji korumpuje, protože jinak se východní hranice říše ocitne v ohrožení.

SIMON SCARROW
Narodil se v Nigérii, ale společně se svými rodiči procestoval řadu cizích zemí, než zakotvil v Británii. Tam vystudoval historii a tento obor i dále učil na City College Norwich. Specializoval se na římské dějiny a rád pro své studenty pořádal poznávací cesty po různých římských památkách a muzeích. Nakonec se rozhodl, že napíše takové knihy, jaké by si sám rád četl. A tak vznikla řada románů z období římské invaze do Británie. Pedagogické kariéry se nakonec vzdal a nyní se živí jako spisovatel na plný úvazek.

MAREK HOLÝ
Brněnský herec. Před studiem JAMU dal přednost angažmá v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě. Odtud jeho cesta pokračovala do Prahy, kde se stal členem hereckého souboru Divadla na Vinohradech. Je držitelem Ceny Thálie za rok 2013 za titulní roli v muzikálu Zorro. V televizi se objevuje zřídka, například v pohádkách Sedmero krkavců nebo Kočičí princezna. Hodně se věnuje dabingu a načítání audioknih.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)