Atomové návyky (2020)

Atomové návyky - James ClearJames Clear.  Jak si budovat dobré návyky a zbavovat se těch špatných. Kompletní audiokniha.

Čte Ondřej Halámek.

Natočeno 2020. Vydal Jan Melvil Publishing, duben 2020 (celková délka7 hod. 54 min.). Ukázka k poslechu zde.

Obsah: 00 Úvod – 01 Překvapivý účinek atomových návyků – 02 Jak návyky formují vaši osobnost – 03 Jak vybudovat lepší návyky – 04 Muž, který se jí nelíbil – 05 Jak nejlépe začít s novým návykem – 06 Motivace se přeceňuje, prostředí je často důležitější – 07 Tajemství sebeovládání – 08 Jak to udělat, aby byl návyk neodolatelný – 09 Vliv rodiny a přátel na budování návyků – 10 Jak najít a odstranit příčiny vašich zlozvyků – 11 Jděte pomalu, ale nikdy pozpátku  – 12 Zákon nejmenšího odporu – 13 Jak skoncovat s prokrastinací pomocí pravidla dvou minut – 14 Jak udělat dobré návyky proveditelnými a naopak – 15 Kardinální pravidlo behaviorální změny – 16 Jak dodržovat prospěšné návyky každý den – 17 Tréninkový partner udělá hodně – 18 Pravidla o talentu: Kdy jsou geny důležité a kdy ne – 19 Zásada zlatého středu – 20 Nevýhoda přínosných návyků – 21 Závěr a dodatky: Tajemství trvalých následků.

Pozn.: Drobné změny, pozoruhodné výsledky.

Návyk je sklon, který si osvojujeme pravidelně opakovanou činností a který se tak stává součástí způsobu denního života. Návyky jsou také dvojsečnou zbraní. Ty špatné vás stáhnou na dno stejně snadno, jako vás ty dobré vynesou na vrchol. Proto je důležité skutečně porozumět detailům. Musíte vědět, jak fungují a jak si je přizpůsobit dle svých potřeb.

Nezáleží na tom, co přesně chcete změnit, audiokniha Atomové návyky vám s tím pomůže. V této velmi praktické knize najdete konkrétní a lehce aplikovatelné postupy. James Clear, jehož blog čte měsíčně milion čtenářů, vydestiloval to nejlepší z biologie, psychologie a neurověd, aby vás naučil dosáhnout svých cílů. A to pomocí drobných každodenních kroků.

Systém atomových návyků

Atomový návyk je drobný návyk, z nichž se skládá rozsáhlejší systém. Pokud se vám nedaří změnit své návyky, pak problém není ve vás osobně, nýbrž ve vašich systémech. Síla zvyku se vás drží zuby nehty nikoli kvůli tomu, že se nechcete změnit. Drží se vás, protože jste si k tomu vybrali špatný systém. Jsou to dílčí návyky, z nichž se stávají větší systémy.

Stejně jako jsou atomy základními stavebními prvky molekul, atomové návyky jsou stavebními prvky pozoruhodných výsledků. Takový je pravý význam termínu atomové návyky. Pravidelný a rutinní úkon. Ten se může zdát triviální, je však zdrojem netušeného potenciálu a základem systému kumulovaného růstu.

S audioknihou se naučíte:
jak se soustředit na to, že budete každý den o 1% lepší
jak odstranit zlozvyky a udržet si správné návyky
jak se vyhnout obvyklým chybám
jak překonat nedostatek motivace a slabou vůli
jak si vybudovat sebevědomí
jak si udělat čas na nové návyky
jak si přizpůsobit své prostředí k dosažení cílů
jak dělat malé jednoduché změny s velkým konečným efektem
jak se vrátit zpět do správných kolejí, pokud na chvíli sejdete z cesty
jak tohle všechno zvládnout v praxi každodenního života
James Clear

Autor legendárního blogu a newsletteru, světového bestselleru Atomové návyky (prodání přes 1 milion výtisků, přeloženo do 45 jazyků), je zároveň speakerem vyhledávaným společnostmi jako jsou Cisco, General Electric, Honda, Intel, LinkedIn, Lululemon, McKinsey & Company, Merill Lynch a další.  (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)