Jít jen tak (2020)

Audiokniha Jít jen tak  - autor Lumír Čivrný   - interpret Jan VlasákLumír Čivrný. Kompletní audiokniha. Příběhy o dospívání z českého pohraničí 30. let.

Čte Jan Vlasák.

Natočeno 2020. Vydal Pavel Nosek, září 2020 (MP3, celková délka 4 hodiny 56 minut). Ukázka k poslechu zde.

LUMÍR ČIVRNÝ
Byl československý a český básník, prozaik, překladatel a politik. Překládal poezii i prózu ze španělštiny, francouzštiny, němčiny, portugalštiny a dalších jazyků. Jeho vlastní tvorba zahrnuje verše, prózu i knížky pro děti. V letech1970-1989 nesměl z politických dů-vodů publikovat. Je nositelem Státní ceny za celoživotní překladatelské dílo (1999).

JAN VLASÁK
Narodil se v Čáslavi, vystudoval brněnskou JAMU a následně se stal členem souboru divadla v Uherském Hradišti. Prošel mnoha scénami (Divadlo Petra Bezruče, Státní divadlo, Divadlo E. F. Buri-ana, Státní divadlo v Brně, Realistické divadlo, Rokoko i Národní divadlo), v současné době je členem souboru Městských divadel pražských. Účinkoval v řadě televizních inscenací a seriálů (Tři králové, PF 77, Hodina tance a lásky, Ordinace v růžové zahradě, Cesty domů, Cukrárna, Cirkus Bukowsky, První republika, Svět pod hlavou) a filmů (Výchova dívek v Čechách, Milenci a vrazi, Vratné lahve, Bathory).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)