Stát se investorem (2020)

Audiokniha Stát se investorem  - autor Mikuláš Splítek   - interpret Tomáš VoženílekMikuláš Splítek. Kompletní audiokniha. Jak ovládnout tvůrčí magii akciového trhu.

Čte Tomáš Voženílek.

Natočeno 2020. Vydal Jan Melvil Publishing v roce 2020 (MP3, celková délka 9 hodin 38 minut). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: „Dobrá investice vychází z nás. A proto abychom mohli na burze uspět, musíme nejprve objevit svůj vztah ke světu a k sobě samotným. Stát se investorem znamená stát se jedinečným vyjádřením našich osobních kvalit a předpokladů – stát se osobností.“

Zní to snadně: z více než šedesáti tisíc veřejně obchodovaných firem vyberete ta 4 %, která dlouhodobě překonávají průměr trhu. Otevřete si účet u obchodníka s cennými papíry, určíte obnos investice a nakoupíte akcie. Tohle dokáže každý!

Všichni však víme, že umění investovat není výsledkem správného technického postupu. Co ale stojí za úspěchy velkých investorských jmen? Je schopnost rozpoznat klíčové informace a okamžiky akciového trhu vrozeným talentem vyvolených a nedá se předat? Mikuláš Splítek vás přesvědčí, že jistá magie sice za investováním stojí, ale lze se jí naučit.

Provede vás procesem během něhož se proměníte v soustředěného investora, který vnímá pocity a zohledňuje fakta svého vnitřního umělce i vědce, umí se oprostit od linearity času, ale hlavně už ví, že dobrá investice je vyjádřením jeho úsilím vytříbeného světonázoru.

Chcete-li projít osobnostní proměnou v investora, dozvíte se:
- jak se zorientovat v terminologii akciového trhu
- jaký je rozdíl mezi hodnotovou a růstovou strategií
- proč při studiu nepřehlédnout Benjamina Grahama
- jak najít originální nápad, posoudit jej a vytvořit svou investiční tezi
- jak provést odhad růstu ziskovosti a kdy konečně začít investovat
- kdy následovat linii nejmenšího odporu a kdy shortovat
- že složené úročení je osmým divem světa a proč je dobré nastavit investiční horizont na nekonečno

MIKULÁŠ SPLÍTEK
Mikuláš Splítek je portfolio manažerem ve společnosti Erste Asset Management, která spravuje aktiva i pro Českou spořitelnu. Absolvoval interní program pro správce aktiv ve Vídni a kurzy kreditní analýzy od Fitch Learning. Má na starosti akciový fond Stock Small Caps, který je zaměřený na menší firmy ze Severní Ameriky a západní Evropy. V době dokončení knihy činil objem majetku pod správou fondu více než 5 mld. Kč a pocházel od více než 40 tisíc podílníků. Jeho strategie kombinuje hodnotový přístup Benjamina Grahama s vyhledáváním růstových příběhů podle Philipa Fishera.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)